Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 січня 2023

Вебінар: Фейсбук та телеграм як канали вкидів та поширення дезінформації

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, запрошує редакції місцевих медіа до участі у вебінарі «Фейсбук та телеграм як канали вкидів та поширення дезінформації».

Вебінар відбудеться на платформі ZOOM 17 січня о 10.00. Відозапис вебінару буде доступним після його завершення на YouTube каналі УАМБ.

Вебінар проведе Альона Романюк, медіа-експертка, журналістка, фактчекерка. Засновниця проєкту «НотаЄнота», головна редакторка проєкту «По той бік путінської брехні», авторка влогу «По той бік інфи», авторка брошури «Інформаційні вкиди російсько-української війни», керівниця дослідження «По той бік пандемії», екс-головна редакторка інформаційної кампанії «По той бік новин». Понад 15 років працює у сфері журналістики, PR та адвокації, з них 3 роки - в антикризових комунікаціях. Понад 5 років займається темою фейків та маніпуляцій. Викладає в Інституті журналістики КНУ ім. Т.Г.Шевченка. Запрошена лекторка Стокгольмської школи економіки в Ризі. Співавторка матеріалів освітнього курсу з медіаграмотності «Very Verified», лекторка курсу «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» на платформі Prometheus, авторка онлайн-курсу «Качка-дезінформачка». Співавторка посібника для журналістів «Як писати про освітню та медичну реформи.

Що ми розглянемо:

  1. Фейсбук та ворожі сторінки, які масово лайкають та коментують українці. “Українські” сторінки про військових, які модерують з Вірменії. 
  2. Шахрайські схеми у фейсбуці та телеграмі. Фішинг. 
  3. Боти та тролі. Астротурфінг. Аналіз кейсів. 
  4. Анонімні телеграм-канали. Як виявити ворожий? Метод 60/40 (80/20) у телеграмі. Список ворожих тг-каналів, як мімікрують під українські. 
  5. Повітряні тривоги та повідомлення у телеграм-каналах. Звідки інформація. Верифікація інформації. 
  6.  

Щоб узяти участь у вебінарі – зареєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/Qq73W1yp8kn3k5gBA

Кількість учасників обмежена. Учасники, які будуть погоджені до участі, отримають підтвердження на свою електронну пошту, зазначену під час реєстрації.

 

«Проєкт «Сила місцевих медіа – для посилення згуртованості українців» реалізується Громадською спілкою «Українська Асоціація Медіа Бізнесу» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу».

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджерки проектів УАМБ Ольги Костак:

050-615-34-24, 098-254-17-06 або osergienko22@gmail.com

 




Коментарі

Додати коментар