Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 січня 2023

Вебінар: Інформаційні вкиди російсько-української війни та як медіа мають їм протидіяти

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, запрошує редакції місцевих медіа до участі у вебінарі «Інформаційні вкиди російсько-української війни та як медіа мають їм протидіяти».

 

Вебінар відбудеться на платформі ZOOM 09 січня о 10.00. Відозапис вебінару буде доступним після його завершення на YouTube каналі УАМБ.

Вебінар проведе Альона Романюк, медіа-експертка, журналістка, фактчекерка. Засновниця проєкту «НотаЄнота», головна редакторка проєкту «По той бік путінської брехні», авторка влогу «По той бік інфи», авторка брошури «Інформаційні вкиди російсько-української війни», керівниця дослідження «По той бік пандемії», екс-головна редакторка інформаційної кампанії «По той бік новин». Понад 15 років працює у сфері журналістики, PR та адвокації, з них 3 роки - в антикризових комунікаціях. Понад 5 років займається темою фейків та маніпуляцій. Викладає в Інституті журналістики КНУ ім. Т.Г.Шевченка. Запрошена лекторка Стокгольмської школи економіки в Ризі. Співавторка матеріалів освітнього курсу з медіаграмотності «Very Verified», лекторка курсу «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» на платформі Prometheus, авторка онлайн-курсу «Качка-дезінформачка». Співавторка посібника для журналістів «Як писати про освітню та медичну реформи.

Що ми розглянемо:

  1. Інформаційний вакуум як основа поширення дезінформації
  2. Кібератаки на урядові структури та медіа: хто, навіщо і чому (обмін досвідом)
  3. Чутки в інфовійні. Чутки-бажання, чутки-лякалки та агресивні чутки. Розгляд прикладів.
  4. Це модне слово “ІПСО”. Чому не варто усі фейки ІПСО, хто займається ІПСО, ознаки ІПСО
  5. Фейки та маніпуляції. Де ховаються? Ідентифікуємо та нейтралізуємо.

Щоб узяти участь у вебінарі – зареєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/cqHLckW676skgQ6T9

Кількість учасників обмежена. Учасники, які будуть погоджені до участі, отримають підтвердження на свою електронну пошту, зазначену під час реєстрації.

 

«Проєкт «Сила місцевих медіа – для посилення згуртованості українців» реалізується Громадською спілкою «Українська Асоціація Медіа Бізнесу» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу».

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджерки проектів УАМБ Ольги Костак:

050-615-34-24, 098-254-17-06 або osergienko22@gmail.com

 




Коментарі

Додати коментар