Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 серпня 2018

Інститут журналістики Reuters опублікував 7-й щорічний звіт Digital News Report 2018

Facebook Twitter LiveJournal

Інститут журналістики Reuters опублікував 7-й щорічний звіт Digital News Report 2018, для якого опитали 74000 онлайн-користувачів в 37-ми країнах світу

1⃣ Користувачі перестають розглядати Facebook як джерело новин (42% – в 2016 році, 36% - в 2017-му), і така тенденція спостерігається не лише в США. Багато в чому це зумовлено змінами в алгоритмі Facebook. Зате такі сервіси, як WhatsApp, Instagram та Snapchat демонструють позитивну динаміку.

2⃣ За даними Edelman Trust Barometer, знижується довіра до багатьох інституцій, у тому числі і до медіа. Рівень довіри до новин «взагалі» становить 44%, до новин в пошуку – 34%, до новин в соцмережах – 23%. Найвищий рівень довіри до новин – у Фінляндії та Португалії (62%), найнижчий – у Кореї (25%).

3⃣ Прямий доступ до джерела новин обирають 32% респондентів, в той час як переважна більшість (65%) надають перевагу «боковим дверям». Вони споживають новини через пошуковики, соцмережі, розсилку, мобільні сповіщення та агрегатори.

4⃣ В цілому, респонденти вважають, що медіакомпанії та журналісти несуть основну відповідальність (75%) за фільтрацію контенту. При цьому в окремих країнах завдання боротьби з фейками покладають на владу. Державне втручання вітають в Іспанії (72%), Великій Британії (61%), Франції (61%) та Німеччині (59%).

5⃣ Як показало опитування Reuters Institute, найбільше від усіх безкоштовний контент – і щоб без нав'язливої реклами – люблять греки. У Греції найвищий рівень використання блокувальників реклами (42%) і найменша частка населення платить за онлайн-медіа (6%). Найкраще справи з пейволом ідуть у Скандинавії, де мало видавців і аудиторія відповідально ставиться до платної підписки.

 

Джерело: Інтерньюз




Коментарі

Додати коментар