Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 грудня 2011

Рекламу ліків у пресі збережено

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні, 20 грудня, близько 12 години дня ВР прийняла проект Закону 7007 з правками які в цілому дозволяють пресі та іншим ЗМІ рекламувати ліки. Відтепер МОЗ на стадії реєстрації лікарського засобу матиме право заборонити рекламувати деяких з них.

Нагадаємо, що з липня 2010 року УАВПП та інші медіа Асоціації спільним зусиллями домагалися виключення із проекту Закону 7007 норми, що повністю забороняла рекламу ліків у ЗМІ. ЗА компромісний варіант Закону, що дозволяє рекламу, проте передбачає право МОЗ забороняти рекламування деяких лікарських засобів, сьогодні проголосувало 237 народних депутатів.

За новими правилами, при розміщенні реклами ліків, доведеться перевірити не тільки наявність реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, а й дозвіл на рекламування таких ліків. Інформація про заборонені до рекламування ліки буде розміщуватись у реєстрі лікарських засобів. Відповідні зміни набудуть чинності за 6 місяців.

Більш детально про нові правила реклами лікарських засобів та БАД ми проінформуємо Вас після офіційного оприлюднення Закону. Ви також можете отримати консультацію  питань застосування рекламного законодавства за посиланням: http://www.redactor.in.ua/consulting_legal.htm. Консультації надаються безкоштовно протягом 24 годин!

УАВПП




Коментарі

Додати коментар