Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


1 травня 2008

Приєднуйтесь до міжнародної кампанії "Преса під тиском!"

Facebook Twitter LiveJournal

Кампанія, присвячена Всесвітньому дню свободи преси, проходить цього року під девізом: "Олімпійське гасло: свобода преси в Китаї". В зверненні генерального директора Всесвітньої газетної асоціації (WAN) Тімоті Болдінга говориться, що "незважаючи на обіцянки щодо проведення реформ, які буди дані під час конкурсу на проведення Олімпіади, китайська влада не тільки не виконали їх, але й посилила тиск на журналістів і всіх тих, хто прагне реалізувати своє право на свободу слова".

Китайські журналісти продовжують зіштовхуватися із цензурою, репресіями й авторитарними законами, на підставі яких їх обвинувачують у закликах до зміни діючої влади, розкритті державних таємниць  і шпигунстві, і які використовуються урядом для контролю й обмеження доступу до новин і інформації, а також для ув'язнення журналістів. У Китаї продовжують забороняти й утискати китайські медіа та іноземні медіа. Іноземні журналісти, що працюють у Китаї в період підготовки до Олімпіади, зазнають на собі тиск, а часто навіть піддаються видворенню із країни, як це було під час подій у Тибеті в березні 2008 року. Це суперечить обіцянкам Організаційного комітету Олімпіади в Пекіні, що затверджував, що іноземним медіа буде надана «повна свобода роботи в Китаї.

Як мінімум 30 журналістів і 50 кібер-репортерів у цей час відбувають у Китаї тюремне ув'язнення за публікацію фактів і мирний виклад своїх поглядів. Прийшов час Китаю виконати свої обіцянки щодо свободи слова, свободи преси й гарантії доступу до інформації. Саме цю просту істину ми повинні донести до китайської влади й інших учасників Олімпіади у Всесвітній день Свободи преси.

Для проведення кампанії Всесвітня газетна асоціація і її партнери пропонує високоякісні інформаційні й рекламні матеріали для публікації в друкованих ЗМІ. Звертаємо особливу увагу на те, що матеріали не можуть бути опубліковані раніше, ніж 3 травня.

Інформаційні тексти, есе, інформація, реклама, відео, фотографії й карикатури, а також інші матеріали розміщені на сайті кампанії: http://www.wan-press.org/3may/2008/home.php?id=689&lang=ru.

Газети й журнали можуть вільно публікувати цю рекламу з посиланням на WAN.

Приєднуйтеся до кампанії, яка приурочена до Всесвітнього дня свободи преси!

 

Всесвітня газетна аосціація




Коментарі

Додати коментар