Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 червня 2007

Семінар «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ У ЗМІ»

Facebook Twitter LiveJournal

Агентство «Ідея Плюс» та Журнал «Телерадіокур’єр» запрошують керівників і юристів ЗМІ, рекламних агентств та компаній-рекламодавців на третій семінар циклу „ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ” („Теорія: Права. Обов’язки. Відповідальність. Процедура.”, „Судова практика”).

Гаряча тема семінару: „ПЕРЕДВИБОРЧА АГІТАЦІЯ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ”.

Час/місце роботи Семінару: 19-20 червня 2007р.; Київ, Будинок Кіно НСКУ (вул. Саксаганського, 6).

Організатор семінару Агентство “Ідея Плюс” за сприяння Журналу «Телерадіокур'єр».

Ведучий семінару САФАРОВ АЛІ ФАРХАТОВИЧ, юрист, медіа-експерт, член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі. Довідка про ведучого: САФАРОВ А.Ф. закінчив Національну академію МВС України. Створив і очолював аналітично-правовий відділ Української Асоціації Видавців Періодичної Преси. Має успішний досвід захисту ЗМІ у суді. Провів понад 20 семінарів для керівників та фахівців ЗМІ. Ведучий майстер-класу «Реклама у ЗМІ» у журналі «Телерадіокур’єр». Готує до друку практичний посібник «Правове регулювання реклами у засобах масової інформації».

Учасники семінару (до 25 осіб): Керівники, юристи, рекламісти електронних і друкованих ЗМІ, рекламних агентств, організацій-рекламодавців.

Учаснику семінару:

·         Передається Комплект довідкових матеріалів з тематики семінару.

 ·         Вручається Сертифікат про проходження навчального курсу Семінару. 

Вартість акредитації одного учасника Семінару складає 720 грн., у т.ч. ПДВ – 120 грн. (Акредитація не включає вартості проїзду, проживання, харчування учасника.) 

Для участі у Семінарі вже акредитовано 15 представників 12 компаній, серед яких: Музичний канал «О-ТВ» (Київ), «Рекламна телевізійна група» (Київ), ТОВ «Нові телевізійні технології» (Київ), «Нова телевізійна група» (Київ), Рекламний холдинг «Атлантік Груп Лімітед» (Київ), ТОВ «Гамма-Консалтинг» (Київ), ТОВ «Укртелепровайдер» (Донецьк), Телекомпанія «РЕГІОН» (Одеса), ТРК «ТВ ДОМ» (Одеса), ТРК «РУДАНА» (Кривий Ріг), ПМП ТРК «Даніо» (Ужгород), ЛУГАНСЬКА ОДТРК... 

Про попередні семінари та матеріали Майстер-класу Алі Сафарова читайте у журналі «Телерадіокур’єр» (з ТРК №3/49, 2006) і на сайті www.trk-mag.kiev.ua:«БОМБА» ДЛЯ РЕКЛАМІСТІВ!» (ТРК №5/51, 2006)«РЕКЛАМІСТАМ ПОТРІБНІ ПРАВОВІ СЕМІНАРИ!» (ТРК №4/50, 2006)«ЩО ХОТІЛИ ЗНАТИ ПРАКТИКИ?» (ТРК №4/50, 2006)«КРАЩЕ УНИКАТИ ПОМИЛОК, АНІЖ ЇХ ВИПРАВЛЯТИ» (ТРК №5/51, 2006)«ВЕК ЖИВИ – ВЕК УЧИСЬ!» (ТРК №1/52, 2007)«TERRA INCOGNITA, або Чому правові семінари Алі Сафарова приречені на успіх?» (ТРК №1/52, 2007)Майстер-клас „РЕКЛАМА У ЗМІ”: «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ У ЗМІ» (ТРК №3/49, 2006 – №5/51, 2006)«РЕКЛАМНІ ДОГОВОРИ» (ТРК №5/51, 2006 – №1/52, 2007)«КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ РЕКЛАМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА» (ТРК №2/53, 2007) 

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ„ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ”

Час/місце проведення: 19-20.06.2007р. (2 дні); Київ, Будинок Кіно НСКУ (вул. Саксаганського, 6)

Організатор – Агентство «Ідея Плюс» за сприяння  Журнал «Телерадіокур’єр»

Ведучий – САФАРОВ АЛІ ФАРХАТОВИЧ, юрист, медіа-експерт, член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі. 

 1-Й ДЕНЬ СЕМІНАРУ (19 червня 2007р. / вівторок)

9:30-10:00 – Реєстрація учасників семінару.

10:00-13:00– Тема №1. РЕКЛАМА ЯК РІЗНОВИД ІНФОРМАЦІЇ.

Реклама і інформація – співвідношення. Сфера використання Закону України „Про рекламу”. Прихована реклама. Законодавчі вимоги до реклами у сенсі загального інформаційного законодавства: мова реклами, використання еротики, жорстокості, достовірність реклами і спростування недостовірної реклами, використання зображень фізичних осіб, використання зображень неповнолітніх, тощо.

Тема №2. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО РЕКЛАМИ.Загальні вимоги до змісту реклами. Принципи реклами. Реклама з використанням державних символів – що саме заборонено. Співвідношення обов‘язку рекламодавця надавати всі необхідні документи, і обов‘язку розповсюджувача реклами вимагати такі документи. Співвідношення спонсорської інформації і реклами.

(13:00-14:00 – ПЕРЕРВА НА ОБІД.)

14:00-16:30 – Тема №3. ОСОБЛИВІ ВИМОГИ ДО РЕКЛАМИ.Реклама видів діяльності, що вимагають спеціального дозволу. Реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів лікування. Реклама алкогольних і тютюнових виробів і їхніх виробників. Реклама зброї. Реклама банківської діяльності тощо.

Тема №4. РЕКЛАМА ЯК ВИД ГОСПОДАРСЬКИХ ПРАВОВІДНОСИН.

Законодавче регулювання правочинів про рекламу. Основні умови рекламних договорів. Договір про надання рекламних послуг, про розміщення реклами, про виготовлення реклами – спільне і різниця. Відповідальність і форс-мажор у рекламних договорах

16:30-17:00 – ДИСКУСІЯ. ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ. КОНСУЛЬТАЦІЇ.

17:00 – НЕФОРМАЛЬНЕ СПІЛКУВАННЯ. (Закінчення першого дня семінару.)

 2-Й ДЕНЬ СЕМІНАРУ (20 червня 2007р. / середа) 

10:00-13:00 – Тема №5. ОПОДАТКУВАННЯ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

Податок на рекламу: об’єкт оподаткування та платник податку. Законодавчі колізії щодо податку на рекламу між місцевими актами і актами законодавства.Собівартість реклами як база оподаткування.

– Тема №6. КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ РЕКЛАМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА.

Органи влади, які відповідно до законодавства України здійснюють контроль за дотриманням вимог до реклами. Питання Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики. Підстави для проведення перевірок. Порядок проведення перевірок. Розміри штрафів. Захист суспільної моралі і питання мови реклами в розрізі контролюючих функцій Держкомспоживстандарту.

(13:00-14:00 – ПЕРЕРВА НА ОБІД.)

14:00-15:30 –Тема № 7. ГАРЯЧА ТЕМА: ПЕРЕДВИБОРЧА АГІТАЦІЯ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ.

Реклама, політична реклама і передвиборча агітація – спільне і різниця. Законодавство, що регулює передвиборчу агітацію у ЗМІ. Що заборонено у передвиборчій агітації. Середньозважена ціна – особливості вирахування. Відповідальність ЗМІ за порушення порядку ведення передвиборчої агітації.

15:45-17:00 – ДИСКУСІЯ. ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ. КОНСУЛЬТАЦІЇ.

17:00 – ВРУЧЕННЯ СЕРТИФІКАТІВ ПРО НАВЧАННЯ.(Закінчення Семінару.)

ЗАЯВКА НА УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ “ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ”

Час/місце проведення: 19-20.06.2007р. (2 дні); Київ, Будинок Кіно НСКУ (вул. Саксаганського, 6)

Організатор – Агентство «Ідея Плюс» за сприяння  Журнал «Телерадіокур’єр»

Ведучий – САФАРОВ АЛІ ФАРХАТОВИЧ, юрист, медіа-експерт, член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі.  

  Дані про Учасника Семінару “Правове регулювання реклами у ЗМІ” Для Вашої відповіді
1. Прізвище, ім’я, по батькові Учасника семінару  
2. Рік народження  
3. Професійна освіта  
4. Посада і місце роботи  
5. E-mail, телефон, факс та поштова адреса для контактів з Вами  
6. Головні напрямки діяльності Вашої організації  
7. Які проблемні питання з тематики Семінару цікавлять Вас (Вашу організацію)?  

Для заявок і довідок: e-mail: idea_plus@ukr.net, trk@tv-radio.kiev.ua; або т./ф (044) 289-7931, 289-6675, 230-8302, 230-8303.

Координатор семінару – Світлана ДЕХТЯР  




Коментарі

Додати коментар