Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 липня 2010

Нові та сучасні ідеї одержання додаткових доходів для газет

Facebook Twitter LiveJournal

Світ - це випробувальний майданчик для інноваційних ідей, які втілюються у життя газетами. Сьюзенн Райт, віце-президент з маркетингу й інновацій агентства CNA зробила огляд останніх успішних ініціатив по створенню додаткових джерел доходу, які пропонуються увазі Вашої газети.

Клубна карта. Ця австралійська ініціатива вже завоювала 4 нагороди INMA(Міжнародної Асоціації Маркетингу Новин). Газета Санкоуст Дейли (Suncoast Daily) створила нове джерело грошових надходжень і побудувала бізнес для місцевих підприємств роздрібної торгівлі, запропонувавши споживачам Місцеву Купівельну Клубну карту.

У програмі взяли участь 150 роздрібних магазинів, і щосереди з газетою розповсюджувалася 8-сторінкова глянцева вклейка. Вона привертала увагу читачів до спеціальних пропозицій тижня. (Зверніть увагу: Магазини укладали річну угоду про участь у програмі). Інформація про спеціальні пропозиції також розміщувалась на інтернет-сторінці. Клубна карта потім використовувалась в магазинах для того, щоб придбати товар тижня.

Австралійські колеги вважають, що невеликі газети можуть заробити таким чином додатково до 500 тисяч доларів на рік, а великі - до 1,25 мільйона доларів у рік при витратах в 100-150 тисяч доларів. У Канаді, наприклад, видання Принц Джордж Сітізен (The Prince George Citizen) працює за програмою клубної карти з 9 місцевими рекламодавцями.

Якщо вам потрібна більш детальна інформація про досвід газети Принц Джордж (The Prince George Citizen), пишіть за адресою: HNicholson@princegeorgecitizen.com

А якщо ви хочете дізнатися більше про досвід газети Санкоуст Дейли (Suncoast Daily), зв'язуйтеся зі Стівеномза адресою huttonste@yahoo.com.au

Глянцеві сторінки в щоденному випуску. Деякі рекламодавці (ті, хто працює із журналами) навіть не розглядають газети як місце розміщення реклами - оскільки бажають, щоб їх бренд із високим іміджем був надрукований в повному кольорі та на глянцевому папері. З огляду на це, видання Сан Франциско Кронікл (the San Francisco Chronicle) щодня випускає 12 глянцевих сторінок (з перспективою збільшення до 24-х). Залучення нових рекламодавців у цьому спеціальному форматі може виявитися прибутковим.

Детальніше читайте тут - http://www.newsandtech.com/dateline/article_a75c22f6-b1dd-11de-b05b-001cc4c03286.html

Додаткові послуги для вузькоспеціалізованої аудиторії. Газета Тампа Бей Таймс (The Tampa Bay Times) зібрала сфокусовану цільову аудиторію, і тепер рекламодавці можуть дуже точно направляти повідомлення в своїх щотижневих розсилках електронною поштою та SMS.

Так, наприклад, щороку газета проводить конкурс на звання Кращого Бармена Тампа Бей. У першому колі виборці реєструються онлайн і голосують. Коло учасників звужується до п'яти, і кожний з них готує коктейль під запис на відео. У цьому раунді голосування проходить за допомогою текстових SMS повідомлень.

Для того, щоб організувати конкурс, газета знайшла спонсорів, випустила попередню рекламу й рекламу в спеціальному розділі. По закінченні конкурсу газета започаткувала щотижневу електронну розсилку спеціальних пропозицій барів (звісно ж, з рекламою). Усім, хто голосував онлайн, пропонувалося підписатися на цю розсилку – пропозицію приймали 94% що голосували. Тим, хто голосував за допомогою текстових повідомлень (велика кількість тих, хто голосував електронною поштою й за допомогою текстових повідомлень перехрещувалася), направлялася пропозиція отримувати дайджест спеціальних пропозицій у вигляді SMS-повідомлень – таку пропозицію приймали 13%.

Щоб одержати додаткову інформацію, пишіть у газету: kerry@tbt.com

Членський внесок для участі в спеціальних акціях/заходах. Газета Таймс (Великобританія) (The Times (U.K.)) за 50 фунтів стерлінгів у рік пропонує взяти участь у програмі Таймс + (“Times+”). Передплатники газети мають можливість взяти участь у програмі безкоштовно. Програма Таймс + (Times+) робить спеціалізовані пропозиції відповідно до сфери інтересів учасника, надає можливість відвідати ті заходи, які часто висвітлюють журналісти Таймс, а крім того, пропонує безкоштовний комплект телебачення Sky+ HD, якщо вони є передплатниками преміального пакету спорт- або кіно- телебачення Sky.

Детальніше – тут: http://www.guardian.co.uk/media/2009/oct/05/times-sunday-times-membership-scheme

Програми для мобільних телефонів. Дослідницька компанія Nielsen зазначає: люди готові мати у своїх мобільних телефонах до 5 програм-додатків одночасно, а якщо за ці програми платять батьки, то продажі збільшуються. Але по досягненні 17-річного віку користувачі переходять на безкоштовні програми.

Три канадські компанії-розробниці програмного забезпечення продають свою продукцію в усьому світі: це компанії StreamTheWorld, Polar і Metranome. Компанія Polar розробила програму Time reader, що збирає в мережі контент, базуючись на профілі користувача, а Hockey News - свіжа інформація про поточні хокейні ігри плюс аналітична інформація - обидві програми забезпечують відповідний цільовий і найбільш актуальний контент. Всі вони заробляють за допомогою розміщення рекламних банерів. Детальніше – тут: http://www.mediaincanada.com/articles/mic/20090928/micpickgaryschwartz.html?__b=yes&

Оригінал публікації: cna-acj.ca

Переклад, редактора: Редакторський портал




Коментарі

Додати коментар