Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 квітня 2016

Олексій Погорелов: "Спершу вивчити аудиторію, а тоді шукати рекламодавців"

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні не знати свою аудиторію означає істотно втрачати в доходах і не мати розуміння, як заробляти більше. Отже це - смерть для ЗМІ. Будь-якого ЗМІ

Медіа-експерт та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорелов розповів, як зробити сайти видань прибутковими. Про монетизацію сайтів говорили у рамках спільного проекту «Рівне вечірнє» та американського видання «Daily Press», який фінансує неприбуткова міжнародна організація IREX.

Як зазначив Олексій Погорелов під час скайп-розмови, головною проблемою більшості сайтів, які хочуть заробляти на рекламі, є прихована аналітика про кількість відвідувачів та аудиторію видання.

— Рекламодавець не бачить аудиторії, не може зрозуміти, чи ефективною є його реклама, — зазначив пан Погорелов, порадивши встановлювати на сайтах системи, які показують аналітичні дані, наприклад, безкоштовну систему управління сайтом «Simetra». —Спершу потрібно вивчити власну аудиторію, її зацікавлення, а тоді шукати рекламодавців.

За словами Олексія Погорелова, аби привабити якомога більше рекламодавців, добре мати не лише новинні матеріали, які «живуть» кілька днів, а й такі, які не втрачатимуть своєї актуальності довгий час, цікавитимуть не лише аудиторію певного регіону і до яких читачі можуть повертатися згодом. Тому, на думку медіаексперта, важливо мати на сайті видання такий формат, як лонгрід. У матеріалах цього типу найкращий ефект матиме контекстна реклама.

Рекламодавцям потрібно показувати конкретні приклади ефективної реклами на своїх ресурсах, зазначає пан Погорелов. Щодо рекламних бірж та реклами від «Google» та «Yandex», то на сайтах, які не можуть похвалитися мільйонними показниками відвідуваності, заробітки від такої реклами будуть невеликими. Окрім того, нині рекламодавці, зазначив пан Погорелов, все більше відходять від банерної реклами, яку деякі браузери автоматично блокують.

Олексій Погорелов про монетизацію: https://www.youtube.com/watch?v=YYH8W0hlSd0




Коментарі

Додати коментар