Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 січня 2010

Гільєрмо Шмітт: «Контент - король інтернету»

Facebook Twitter LiveJournal

Генеральний директор «Сьогодні Мультімедіа» Гільєрмо Шмітт пишається тим, що кожного року доходи від продажу реклами на веб-ресурсах керованої ним компанії «суттєво зростають». І «переконаний у виграшності цієї бізнес-моделі». «Редакторський портал» поцікавився, що лежить в основі цього зростання – що можуть «взяти на озброєння» інші видавці?

 

Пане Гільєрмо, сьогодні багато кажуть, що аудиторії традиційних друкованих та нових інтернет газет істотно відрізняються. А як у газети «Сегодня»? Хто складає основу аудиторії інтернет-газети?

Нашу інтернет аудиторію складає широка група людей з усієї України, переважно з Києва. Середній вік відвідувачів - 25-35 років, і кількість чоловіків та жінок серед них є рівною. При цьому 2/3 усіх наших відвідувачів - постійні читачі "Сегодня". Але ми плануємо збільшити це число, популяризуючи зв`язок між газетою і сайтом.

 

Що сьогодні найкраще працює в інтернеті? Які сервіси приваблюють найбільше клієнтів? І наскільки швидко вам вдається нарощувати кількість відвідувачів?

Відвідування збільшуються залежно від якості контенту та відповідної технічної підтримки. Без сумніву, контент - король інтернету.

Надзвичайно популярними є політичні та спортивні новини, і ми плануємо внести деякі оновлення в ці розділи. Також ми хочемо залучити користувачів до "корисного розділу", знаменитостей, фото- і відеогалерей тощо.

 

Як Ви перетворюєте кількість відвідувань у гроші? Що, крім продажу рекламних можливостей, дозволяє отримувати прибуток?

Всі доходи йдуть від реклами, і ми цінуємо той факт, що рекламодавці віддають перевагу нашому сайту при розміщенні реклами. Ми переконані у виграшності цієї бізнес-моделі, тому що кожного року отримуємо значний приріст доходу.

 

Чи плануєте Ви запровадити платний контент на своєму сайті?

Ми вважаємо, що українські користувачі не готові платити за інформацію. Можливо, деяку глибоку аналітику можна зробити платною, але не всі новини.

 

Веб-ресурси «Сьогодні Мультімедіа»

Портал segodnya.ua

Портал vybory2010.segodnya.ua (відкрито у жовтні 2009)

 

Джерело: Redactor.in.ua




Коментарі

Додати коментар