Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 лютого 2009

Комітет з питань реклами NSK оприлюднив результати опитування щодо використання медіа

Facebook Twitter LiveJournal

9 квітня комітет з питань реклами NSK (Японія) оприлюднив результати дослідження щодо використання медіа у 2007 році, які свідчать про те, що люди, які дізнаються про товари та послуги з газет, як правило, задоволені своїми покупками. Результати опитування також дозволяють зробити припущення, що такі покупці, ймовірно, будуть рекомендувати ці товари та послуги іншим, а також купувати їх знову та знову.

Якщо розділити процес прийняття рішення споживачами на чотири етапи – «впізнавання/зацікавленість», «пошук інформації», «перше наближення до магазину» та «купівельна поведінка» – дослідження засвідчило задоволення від товарів та послуг у залежності від засобу отримання інформації, який використовувався на кожному етапі. При оцінці рівня задоволеності використовувалися сім категорій товарів та послуг: бакалія/напої, книги/журнали, пакетні тури, одяг/дизайнерські речі/наручні годинники, телевізори, автомобілі та фінансові продукти/послуги.

 

Серед тих респондентів, хто побачив товари та послуги у будь-якому засобі інформації до покупки, 54,7% зазначають, що вони задоволені. Якщо подивитись на тип засобу інформації, у якому вони побачили рекламу, 61,0% задоволених – читачі газет проти 58,5% телеглядачів, що дозволяє припустити, що газети як мінімум так само ефективно викликають задоволення користувачів, підвищуючи впізнаваність та інтерес до товарів та послуг.

 

Щодо «бакалії/напоїв», 53,6% усіх респондентів-покупців були задоволені, серед яких відносно вища частка – читачі газет – 59,0%. Надзвичайно висока кількість - 97% покупців - залишилися задоволеними, придбавши товари або послуги на основі інформації з газет та рекламних вставок у газетах одночасно.

 

Покупці «книг/журналів» загалом відзначили, що залишилися задоволеними на рівні 59,1% серед тих, хто зробив покупку за результатами інформації, отриманої з газет.

 

Покупці, які отримали інформацію з газет та обговорили її з членами сім’ї, друзями або знайомими, а потім пересвідчилися у правильності вибору, зробленого на підставі інформації, отриманої з газет, продемонстрували найвищий рівень задоволеності покупкою у 93,6%. Ті, хто придбав речі виключно на основі інформації з газет, повідомили про 87,4% задоволення, але ті, хто купував книги чи журнали на основі інформації з газет, яку вони потім перевірили в Інтернеті, задоволені рідше – 79,8% задоволених.

 

Комітет з питань реклами спробував оцінити рівень залучення читачів газет шляхом вивчення рівня їхнього задоволення газетами та поновлення підписки. Це дозволило розділити респондентів на групи залучення із високим, середнім та низьким рівнем та вивчити використання інших засобів інформації та споживацьку поведінку кожної групи.

 

Представники групи із високим рівнем залучення поставили найвищі бали телебаченню та Інтернету, до яких вони звертають частіше, ніж представники двох інших груп. Щодо задоволення споживачів, група із високим рівнем залучення залишається задоволеною найчастіше, а також найчастіше рекомендує свої покупки іншим та купує ті самі товари та послуги знову й знову.

 

Це дослідження, яке проводиться кожні два роки, стало четвертим з 2001 року, коли його було започатковано. Дослідження проводилося у жовтні 2007 року та охопило 6000 осіб по всій країні віком від 15 до 69 років. Відсоток відповідей становив 60,3%.

 

Детальні результати дослідження можна завантажити японською мовою в архіві «Ad Data Archive» на веб-сайті NSK - http://www.pressnet.or.jp/adarc/

 

Переклад: Міжнародний Фонд Відродження

Джерело: УАВПП




Коментарі

Додати коментар