Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


19 червня 2009

УАВПП висловлює протест щодо приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта»

Facebook Twitter LiveJournal

15 червня 2009 р. УАВПП звернулася з відкритим листом до в.о. Голови Антимонопольного комітету України Мельниченка О.І., в якому висловила свою стурбованість та протест проти приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта».

 

На думку експертів галузі друкованих ЗМІ, концентрація цих підприємств є недоцільною і призведе до настання негативних наслідків, які будуть шкідливими для галузі та держави в цілому.

Аргументуючи свою позицію, експерти УАВПП виділяють три основні блоки питань – організаційний, економічний та соціальний - як найважливіші аргументи проти проведення процедурі концентрації, принаймні у найближчий час.

 

Головні аргументи видавців «проти» приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта»:

  • Концентрація неминуче змінить існуючу організаційну структуру ДП «Преса», а відтак призведе до втрати налагоджених виробничих зв’язків та механізмів взаємодії. Зміна організаційної структури ДП «Преса», а саме втрата працівників, які сьогодні забезпечують доставку видань, призведе до значного погіршення якості послуг, а у період «переходу» ДП Преса до УДППЗ Укрпошта на певний час взагалі паралізує налагоджений роками процес.
  • Погіршення якості доставки видань передплатникам (запізнення) є неприпустимим, адже це означає погіршення якості обслуговування ключових клієнтів ЗМІ – читачів, передплатників;
  • Погіршення якості доставки видань є вкрай небажаним саме зараз, оскільки це погіршить і без того непросте економічне становище видавничих компаній;
  • Погіршення якості доставки преси, зменшення кількості та якості видавничої продукції, в першу чергу, негативно відіб’ється на реалізації громадянами свого права на своєчасну та об’єктивну інформацію. А це є просто неприпустимим напередодні чергових президентських виборів.

УАВПП наполягає на збереженні ДП «Преса» як самостійного підприємства та його організаційної структури, а також відстрочення процедури реформування до моменту стабілізації економічної ситуації в Україні.

 

З повним текстом відкритого листа можна ознайомитись тут

 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар