Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 березня 2020

Увага, ризики для місцевих медіа! Подбайте про своє майбутнє оперативно!!!

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні колеги, Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) звертає вашу увагу на серйозні ризики саме для вас, місцевих видавців, які закладені у проекті Закону «Про медіа»! Так, ч.2 ст.33 передбачає, що органи місцевого самоврядування ЗОБОВ’ЯЗАНІ фінансувати витрати…. місцевих мовників. Зверніть увагу!!! Не будь-яких місцевих медіа, що було б хоч якось логічно, а тільки мовників громад – а це лише телебачення та радіо.

 

Звертаємо вашу увагу, що зараз – поки Робоча Група доопрацьовує подані зауваження та пропозиції до цього законопроекту – є невеликий час для того, щоб ви ТЕРМІНОВО направили ваші зауваження та ПУБЛІЧНО виступили із КРИТИКОЮ такої дискримінаційної норми.

Контакти та приблизний проект тексту ви можете отримати у нас.

Але якщо дивитися масштабніше, то проведена в Україні реформа роздержавлення місцевої преси мала б передбачати ПОВНУ ЗАБОРОНУ володіння та фінансування місцевих медіа органами місцевого самоврядування. Бо саме на це була спрямована реформа роздержавлення преси.

Якщо ж місцева влада та автори законопроекту лобіюють повернення до практики фінансування місцевих медіа – то це має здійснюватися на рівноправних та конкурсних засадах.

 

ПОСПІШАЙТЕ! Публікуйте вашу позицію скрізь – і в інтернеті, і в традиційних медіа. Обов’язково направте листи на Голову Комітету ВРУ з питань гуманітарної політики, на авторів законопроекту та на Робочу групу. Не забудьте про листи донорам – які підтримували реформу роздержавлення преси та розвиток суспільного телебачення в Україні. Ця ганебна норма про фінансування лише окремих – обраних – каналів комунікації не має бути навіть подана на перше читання. Але якщо саме ви не будете активними – то ризик того, що ви втратите можливість фінансування, перетвориться на реальність. Тож це питання вашого подальшого розвитку чи, навіть, існування. Не будьте байдужими!

В разі запитань звертайтесь до Ольги Сергієнко: osergienko22@gmail.com 

 




Коментарі

Додати коментар