Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 липня 2019

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ: Щодо захисту свободи слова та економічної незалежності українських видавців

Facebook Twitter LiveJournal

Президентові України Зеленському Володимиру Олександровичу,

Раді з питань свободи слова при Президентові України

Службі Безпеки України

Кабінету Міністрів України

Верховній Раді України

 

Шановний пане Президенте,

Шановні керівники органів законодавчої та виконавчої влади України!

 

Українська Асоціація Медіа Бізнесу – найбільше в Україні об’єднання видавничих компаній, які видають періодичні газети та журнали, як на друкованих, так і на цифрових носіях, які ведуть комунікацію з цільовими аудиторіями у соцмережах та інших групах, організовують дискусії на місцях, проводять конференції та інші події для широкої аудиторії – звертається до Вас із закликом щодо наведення ладу та посилення дій для виконання вимог діючого законодавства України у галузі свободи слова, захисту авторського права та економічної конкуренції, включно з притягненням до персональної відповідальності винних осіб.

 

 

Предметом для нашого звернення став лист Асоціації журналістів Мелітополя від 18.07.2019 за №14 (копію додаємо), та публікації в газеті «Мы и власть» (додаємо). Оскільки викладені у цих документах факти не є поодинокими – а скоріше, є доволі поширеною практикою – ми просимо вашої реакції у вигляді призначення відповідального та термінів для аналізу викладених фактів та ухвалення рішення. Ми дуже просимо не залишити цю ситуацію ані без розгляду, ані без рішення.

Адже, по-перше, факт друку ра розповсюдження «піратської копії» газети є прямим порушенням закону про авторське право.

А, по-друге, факт підпалу кіоску з роздрібного продажу преси, є не тільки знищенням майна приватної видавничої компанії, але й знищенням частини інфраструктури роздрібного продажу преси – тобто зменшенням можливості доступу до незалежних джерел інформації, а відтак порушенням конституційних прав громадян на доступ до медіа.

 

Саме тому, шановні панове керівники ключових гілок влади в Україні, ми просимо швидкого та об'єктивного вивчення та вирішення цієї ганебної ситуації.

Додатки:

  1. Лист Асоціації журналістів Мелітополя від 18.07.2019 за №14
  2. Спецвипуск газети «Мы и власть»

 

Контактна особа – Ольга Сергієнко, менеджерка з проектів УАМБ,

050-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 




Коментарі

Додати коментар