Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 травня 2017

Реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ: проміжні підсумки та наступні кроки.

Facebook Twitter LiveJournal

12 травня 2017 року в рамках підготовки до слухань Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно із Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення, Українською асоціацією медіабізнесу (УАМБ), Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), та ГО Платформа прав людини проведе обговорення проміжних підсумків ходу реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Захід відбудеться з 13:00 до 15:00 в державній інформаційній агенції УКРІНФОРМ. 

 Реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ: проміжні підсумки та наступні кроки.

Під час обговорення буде представлено практичний досвід редакцій що реформуються та таких, що вже перейшли з державної у приватну власність. Юристи, редактори та медіа-експерти розглянуть типові ризики для редакцій та обговорять зміни, які доцільно було б внести до законодавства для забезпечення повноцінного процесу роздержавлення.

До участі в заході запрошено співробітників Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби.

            Контакти для акредитації:

Вікторія Чечет, Асистентка проектів з розвитку медіа Viktoriia.Chechet@osce.org , тел. +3 8063 313 09 40

             Довідка:

З 2016 року Координатор Проектів ОБСЄ на замовлення Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення здійснює проект «Підтримка реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ».

В рамках проекту надається експертно-консультативна підтримка п’ятьом попередньо відібраним редакціям що реформуються. Для кожної редакції проведені сесії стратегічного планування та надано експертну допомогу (коучінг та консультації) для редакторів і відповідних співробітників щодо реалізації окремих елементів розроблених стратегій.

Також було надано юридичну допомогу у підготовці документів та здійсненні дій щодо проведення перетворення комунального підприємства в приватне, розроблений пакет змін та доповнень до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», та покроковий юридичний алгоритм для реформування. 




Коментарі

Додати коментар