Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 травня 2017

Медіабренди відмовляються від Facebook Instant Articles

Facebook Twitter LiveJournal

Вже другий великий медіабренд – The Guardian – заявив, що не публікуватиме свої статті через Facebook Instant Articles. Раніше це ж рішення прийняв The New York Times.

«Наша головна мета – привести читачів у довірче середовище видання, будувати глибокі стосунки з аудиторією, збільшувати участь і внесок, щоб мати можливість фінансувати висококласну журналістику», – пояснив The Guardian.

Симбіоз видавців і соціальних медіа – актуальне питання на всіх ринках. Заступник генерального директора Edipresse Media Наталя Бойко каже: «Для Edipresse соціальні мережі – важливий канал комунікації з аудиторією, і ігнорувати його було б стратегічно невірно. У медіабренду Viva!, наприклад, соцмедіа – це ключове джерело трафіку на сайт видання. На сьогоднішній день група Viva! в Facebook налічує близько 280 тисяч людей і продовжує зростати. Ми постійно тестуємо нові формати взаємодії з соціальними мережами, і деякі з них дійсно результативні. Але відносини медіабрендів, що створюють якісний редакторський контент, і UGC-ресурсів повинні бути справедливими».

Всі видавничі бренди усвідомлюють зростаючу роль соціальних медіа для ЗМІ, наприклад, The Guardian продовжить використовувати Google Accelerated Mobile Pages: як зауважило агентство Digiday, 60% трафіку видання з Google приходить через цей канал.

Але видавці відзначають, що соцмережі не розуміють економічної основи якісної журналістики. «Facebook прекрасно дає охоплення і трафік, розширює аудиторію, в тому числі в міжнародному масштабі, – говорить директор The Guardian Девід Пемсель. – Але з економічної точки зору результати жахливі».

Instant Articles, що виникли два роки тому, викликали багато суперечок про розподіл рекламних доходів між мережею і виробниками контенту.

Джерело – WARC.




Коментарі

Додати коментар