Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 грудня 2012

Розпочався прийом робіт на IV Конкурс Професійної Журналістики «Честь професії 2013»

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців (УАВПП) та Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) за підтримки проекту У-Медіа оголошують про початок прийому робіт на IV Конкурс Професійної Журналістики «Честь професії 2013».

Прийом робіт триватиме з 21 грудня 2012 року до 31 березня 2013 року включно.

Як і в попередні роки:

1) Роботу на конкурс може подати (а) журналіст самостійно, (б) колектив (роботи на конкурс висуває редакція або видавництво) і (в) третя особа (будь-яка фізична особа може запропонувати на конкурс який-небудь журналістський матеріал, який вона вважає вартим нагороди).

2) Виставляти свої роботи на Конкурс можуть усі, хто професійно займається журналістикою в Україні - без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, Інтернет), жанром та сферою журналістики, регіоном роботи та проживання. Журналіст, редакція або третя особа може подавати роботи одночасно в декілька номінацій. На кожну роботу, подану на Конкурс, необхідно оформлювати окрему заявку.

В продовження започаткованої в минулому році процедури:

  • жодних реєстраційних внесків немає - усі роботи приймаються на конкурс безкоштовно;
  • у номінації для молодих журналістів «Надія журналістики» існує обмеження за віком автора матеріалу –  не старше 24 роки на момент подання заявки;

Конкурс проводиться в 5 номінаціях:

-  Кращий матеріал з громадянською позицією
-  Краще подання резонансного матеріалу
-  Краще журналістське розслідування
-  Краще подання складної теми
- «Надія журналістики»

Детальний опис номінацій дивіться, будь ласка, на сайті «Честь Професії» - www.konkurssmi.org

Цілі конкурсу :

- виявити і заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості,
- зробити головний акцент на якість, повагу, визнання в журналістиці

Для реєстрації у Конкурсі представникам друкованих та інтернет-ЗМІ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail: organizator@uapp.org чи по факсу 044-425-57-87

Контактна особа – Богдана Собко

Для реєстрації у Конкурсі представникам радіо та ТБ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail: project@nam.com.ua: чи по факсу 044-254-55-56

Контактна особа – Христина Дрогомирецька

Новини, роботи учасників, положення про конкурс та інші деталі читайте на офіційному сайті конкурсу

Cлідкувати за новинами конкурсу можна не тільки на офіційному сайті, але й на сторінках конкурсу в соціальних мережах: Вконтакте, Facebook, Twitter

Церемонія нагородження переможців «Честь Професії 2013» відбудеться 25 квітня 2013 року.

Оргкомітет конкурсу вже почав залучати партнерів та спонсорів до підтримки проекту. Так, першою про свою підтримку оголосила компанія «Емвей Україна», яка підтримує «Честь Професії» вже не перший рік. Постійним партнером «Честь Професії» є проект «У-Медіа», без якого, поза сумнівом, «Честь Професії» не була б започаткована.

Щорічна Конференція з питань професійної журналістики в цьому році буде про анонсована окремо. Оргкомітет Конкурсу працює зараз над тим, щоб істотно збільшити масштаб цієї професійної події року в українській журналістиці, для чого шукає шляхи подальшого насичення конференції інформацією та збільшити її практичну корисність. Тому, імовірно, Конференція відбудеться не у той самий день, що Церемонія нагородження переможців, а в інший.

Олексій Погорелов, Генеральний директор УАВПП:

«Четвертий рік проведення конкурсу «Честь Професії» вже зобов’язує до певних нових кроків уперед. Ми пишаємось тим, що минулого року на Конкурс було подано більше 500 робіт – це гарна ознака зростання довіри до конкурсу. Отже, ми рухаємось у правильному напрямку і «Честь Професії» вже скоро стане українським Пулітцером. У цьому році ми хочемо зробити ще один крок вперед – тепер у розвитку щорічної Конференції з питань професійної журналістики. Гадаю, це стане дуже добрим внеском у розвиток «Честі Професії». З нетерпінням чекаю на роботи, які доведуть усім, хто має сумнів, що українська журналістика є, і вона працює на благо суспільства!»

Катерина Мясникова, виконавчий директор НАМ:

«Спільнота конкурсу «Честь Професії» щороку поповнюється новими журналістськими іменами, новими якісними роботами. Це своєрідна тусовка талановитих журналістів, для яких почесною є як перемога, так і сама участь у проекті. «Честь професії» - це вже не молодий конкурс, не творча ініціатива, яких немало серед медіа, це конкурс з історією, який пройшов витримку часу, який сьогодні затребуваний та популярний».

Нагадаємо, що на Конкурс «Честь Професії 2012» було подано 509 робіт, що перевищує сумарну кількість робіт, які зібрали разом перший і другий Конкурси «Честь Професії» (370 робіт).

395 робіт були отримані організаторами від учасників в п’яти основних номінаціях: «Кращий матеріал з громадською позицією» – 120 робіт, «Краще подання резонансного матеріалу» – 80 робіт, «Краще журналістське розслідування» – 65 робіт, «Краще подання складної теми» – 92 роботи та «Надія журналістики» - 38 робіт. 86 робіт були подані учасниками до двох спеціальних номінацій: «Зупини корупцію», яку підтримав Світовий банк - 35 робіт та «Сталий (збалансований) розвиток: Шлях України» за підтримки Представництва Програми розвитку ООН в Україні - 51 робота.

Інформацію про переможців та роботи-фіналісти 2012 року ви можете отримати за цим посиланням

Оргкомітет конкурсу:

за підтримки

Інформація: Konkurssmi.org




Коментарі

Додати коментар