Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 червня 2011

«Університет Журналістської Майстерності» оголошує про початок конкурсного відбору на п’ятий модуль

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП за підтримки Системи Компаній Кока-Кола в Україні оголошує про початок прийому заявок на участь у п’ятому модулі «Університету Журналістської Майстерності». Цей модуль буде присвячено висвітленню спортивної тематики та використанню сучасних можливостей роботи з аудиторією.

Вже скоро на Україну чекає велика спортивна подія, до якої буде прикута увага великої кількості людей – чемпіонат Європи з футболу. Це покладе нові вимоги на майже усіх журналістів – і не лише на спортивних. Саме тому зараз, за рік до чемпіонату, ми оголошуємо такий навчальний модуль, який допоможе вам краще підготуватися.

Згідно з правилами формування навчальної групи, відбір учасників є конкурсним і йому передує КОНКУРС ПУБЛІКАЦІЙ. Просимо надсилати ваші роботи не пізніше 12 серпня 2011 року.

Навчання у модулі заплановано на початок вересня 2011 року. 

Тема п’ятого модулю: «Спортивна журналістика для масових та регіональних видань, блогерів та активістів соціальних мереж»

Головні блоки навчального модулю (попередня програма):

  • Сучасна спортивна журналістика: досвід кращих
  • Висвітлення спортивних подій в Україні: аналіз аудиторій
  • Інфографіка у спортивній журналістиці
  • Головні аспекти роботи журналіста на ЄВРО 2012: специфіка акредитації та узгоджень
  • Активна практична робота та робота в групах. Родзинка модулю – відпрацювання навичок роботи журналіста у ситуаціях, максимально близьких до реальних. Одна з них – робота під час трансляції матчу (кафе, великий екран, вболівальники…)

Гостями модулю будуть відомі редактори та практики, їх прізвища ми оголосимо додатково. 

Проведення модулю заплановано на першу половину вересня 2011, м. Київ. Чіткі дати уточнюються та будуть оголошені додатково.

Мета проекту– надати доступ до сучасних знань практикуючим журналістам, які шукають можливостей для підвищення свого професійного рівня, бажають покращити та систематизувати знання та досвід, вже набуті у професії. А також познайомити їх з професіоналами медіа ринку, один з одним та навчити сучасним принципам побудови якісних мас-медіа.

Проект спрямований на талановитих молодих журналістів, які переважно працюють та мешкають поза межами столиці. 

ПРАВИЛА ВІДБОРУ ДО УЧБОВИХ ГРУП

·   Проходження відбіркового конкурсу публікацій, аргументуючих листів та резюме

·   Квоти за географічним принципом: 20% - Київ, 80% - регіони України.

·   Вища або незавершена вища освіта.

·   Загальна кількість слухачів у групі – 20 чоловік

·   Можлива участь лише одного представника від одного видання

·   Навчання в «Університеті Журналістської Майстерності» є безкоштовним

·   Організатор бере на себе усі витрати з організації навчального модулю, харчування та проживання учасників з регіонів, а також компенсує учасникам вартість проїзду до Києва та назад. 

Групу слухачів буде відібрано шляхом конкурсу поданих документів. Перелік документів на конкурс: 

Резюме кандидата. Необхідно зазначити Ваш вік, освіту, досвід і місце роботи, контактні телефони та адресу. Чим точніше Ви опишете себе, тим більше шансів пройти конкурсний відбір.

Лист-обгрунтування. Опишіть, будь ласка, навіщо Вам навчання саме за цією тематикою, якими є Ваші досягнення за тематикою модулю та чого Ви плануєте досягти у цій тематиці у найближчиі 1-3 роки, якими є Ваші плани особистого розвитку у професії журналіста. Поясніть свій інтерес та мотивацію до навчання в «Університеті» в цілому, опишіть свої особисті риси, розкрийте кар'єрні і життєві плани. Чим переконливіші будуть аргументи на користь навчання, тим більше у Вас шансів перемогти.

Опубліковані роботи (копії опублікованих робіт). Тематика публікацій - про спортивні події та/чи про великі масові заходи спортивної спрямованості, які проходили у будь-якому українському місті. Публікації можуть бути як друкованими так і телевізійними, інтернет (веб-сайти) та блогами (соціальні мережі, власні блоги). 

Завершальним етапом відбору є рішення Ради Опікунів (в окремих випадках можлива телефонна співбесіда кандидата з представником Ради Опікунів). 

До складу Ради Опікунів входять:

Олексій Погорелов (генеральний директор УАВПП)

Валерій Іванов(президент Академії Української Преси, професор)

Олеся Жулинська (директор зі зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»). 

Запрошуємо журналістів надсилати заявки на e-mail: organizator@uapp.org або поштою на адресу УАВПП: 04071, м. Київ вул.Межигірська, 22, кв.20

Контактна особа з питань участі – Оксана Мусієнко, менеджер із сервісу.

Тел. для довідок: 8 (044) 425-57-87 

НАГАДУЄМО, що останній день прийому заявок від кандидатів – 12 серпня 2011.

Результати конкурсного відбору та список переможців буде оголошено на сайті УАВПП (www.uapp.org)26 серпня 2011

Переможцям буде повідомлено про організаційні деталі по телефону та електронною поштою. 

Також на сайті УАВПП буде додатково оголошені фінальна програма четвертого навчального модулю. 

Довідкова інформація:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП)- www.uapp.org- добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP). 

Компанія Coca-Cola

Напій Coca-Colaбув створений 125 років тому - 8 травня 1886 року в Атланті, штат Джорджія, доктором Джоном С. Пембертоном і спочатку продавався тільки в аптеці Джейкобів (Jacob’sPharmacy).

Компанія Coca-Colaє найбільшою компанією з виробництва напоїв у світі. Вона випускає близько 500 марок газованих та негазованих напоїв. Бренд Coca-Cola є її найдорожчим і загальносвітовим брендом. Ще 15 брендів компанії оцінюються в $1 млрд. кожен. Серед них – Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, vitaminwater, POWERADE, Minute Maid, Georgia Coffee та інші.

Coca-Cola є найбільшим у світі виробником безалкогольних газованих напоїв, соків, напоїв на основі соку, готових до вживання чаю і кави. Компанія Coca-Colaмає найбільшу в світі мережу дистрибуції. Її продукція представлена в більш ніж 200 країнах. Щодня у світі продається приблизно 1,7 мільярдів порцій напоїв виробництва Компанії Coca-Cola.

 Компанія є активним учасником глобальної програми сталого розвитку. Відтак вона втілює ініціативи, що спрямовані на захист довкілля; підтримку активного, здорового способу життя; створення безпечних умов роботи для співробітників; підвищення економічного розвитку громад, на території яких працює Компанія.

В Україні вперше напій Coca-Colaскуштували у 1982 році, а виробляти на українському ринку почали у 1992 році. З цього моменту Coca-Cola в Україні – лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте сайт www.thecoca-colacompany.com

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар