Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 лютого 2007

Рекордний час утримують за гратами журналіста у США

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні затримання американського журналіста, котрий відмовився розкрити свої джерела інформації, триває рекордний час за всю історію Америки. У середу строк затримання нараховує 169 діб. Таку заяву зробили вчора асоціації захисту журналістів. Про це повідомляє AFP.

Джона Вульфа, 24 років, затримали минулим літом, коли він відмовився надати органам правосуддя відеокасету, на яку зайнято маніфестацію у Сан-Франциско (захід Каліфорнії) противників самміту Великої Вісімки, що відбулася у червні 2005 року у Шотландії. Вульф спростовує, що має у своєму розпорядженні відеокадри, котрі вимагає в нього слідство. „Це несправедливо та жорстоко залишати Вульфа у тюрмі”, - зазначають колеги Вульфа. Кадри, що х не видає слідству Вульф, містять навмисний підпал поліцейської машини. Деякі кадри було розміщено на блозі журналіста.

Суддя Уільям Алсеп уникає того, що його можуть звинуватити у посягненні на конфіденційність джерел інформації журналіста, тому він звинувачує журналіста у „образі суду”. Репортера тримають без права звільнення під заставу до того, поки він не передасть відео суду і поки не закінчеться строк слідства, липень 2007 р.

Попередній рекорд затримання журналіста через відмову співпрацюваідством був 168 діб: Ванессу Леджетт, фрі-лансера затримали у 2001 у справі прор вбивство.

ІМІ




Коментарі

Додати коментар