Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 січня 2007

У Британії преса продовжує втрачати читачів у прискореному темпі

Facebook Twitter LiveJournal

У Британії розповсюдження газет у 2006 році впало на 4%, проти 3% за рік до того, і 2% два роки до того. Такими є дані дослідження організму, що контролює розповсюдження часописів „ABC –Аудиторське бюро питань тиражу”, як повідомляє французька агенція новин AFP.
У глобальному сенсі друкована преса продовжує втрачати своїх читачів у прискореному темпі. Тенденція наявна, навіть якщо декілька щоденних часописів, котрі вважаються якісними, ще тримають удар. Загальна сума продажу національної щоденної преси складає близько 11,4 мільйонів примірників щодня (з них 2,6 мільйони – продаж якісної щоденної преси). Популярні газети зазнають втрат, як наприклад, продаж жовтої „Daily Mirror” впав на 8,22%, таке ж явище спостерігають і в пресі, що виходить друком о неділі: „Sundaу Mirror” – мінус 12,6%, та „The People” – мінус 13,50%. Найвеликіші тиражі залишаються у жовтої газети „Sun” (лише мінус 3%) – її тираж тримається на рівні 3 мільйонів примірників. Бульварна газета „Daily Mail” також має стабільний тираж у 2,3 мільйони примірників.

Якісній пресі вдається не втрачати тиражі, як „Financial Times” навіть перевищив планку у 400 тисяч примірників, та не менш серйозна „Daily Telegraph” виходить як і раніше тиражем у 900 тисяч.

Щодо серйозних часописів „Times”, „Guardian” та „Independent”, вони втратили від 3 до 4% читачів.

О неділі найвищий тираж має „The News of the World” (3,4 мільйони, або мінус 3,7%). Серед якісних часописів „Sundaу Times” (тираж 1,3 мільйони, мінус 5%), „Observer” (455 тисяч, плюс 3,8%), та „Independent on Sunday” (220 тисяч, плюс 2,4%), виграли від нової формули.

2006 рік зазнав ще однієї тенденції – запуск безкоштовних вечерніх часописів у Лондоні, що їх друкують холдінги конкуренти - „Associated Newspapers” (група „Daily Mail”) та „News International” (холдінг Мердока). А також наявний спад регіональної британської преси.

ІМІ



Коментарі

Додати коментар