Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 січня 2007

Китайського журналіста забили до смерті

Facebook Twitter LiveJournal

Під час зібрання матеріалу для репортажу на вугільній шахті у Хьюань, на півночі Китаю, журналіста забили до смерті.
Про це вчора повідомляє AFP, посилаючись на пекінську газету, у якій працював загиблий, „China Trade News” (Китайські торгівельні пекінський новини). Лан Чегжан помер в наслідок нанесених йому ударів наступного дню після інциденту, у лікарні сусіднього міста Датонг, як повідомляє „Південний щоденний часопис”. 9 січня невідомі напали на нього.

Колега, котрий працював з ним разом, на тий момент затримався у офісі дирекції шахти. Він вважає, що директор шахти навмисно направив людей „розібратися” з Ланом. На даний час дирекція шахти відмовляється коментувати події. „Лана Чегжана щойно найняли працювати у редакцію, і він поки що проходив випробувальний період. Його побила група хуліганів з шахти,” – сказав Ванг Дзянфенг, головний редактор часопису. Часопис готував матеріал про корупцію та небезпечні умови праці на шахтах. На місце подій редакція направила групу з метою провести розслідування, скарги було подано до міліції та місцевих органів влади.

Китайські шахти є найнебезпечнішими у світі, близько 8 тисяч китайських шахтарів загинуло у 2005 році, з них 6 тисяч – на вугільних розробках. Місцевій владі часто закидають, що вона закриває очі на стан безпеки на шахтах.

 ІМІ 




Коментарі

Додати коментар