Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


31 жовтня 2006

Міжнародна федерація журналістів вимагає розслідувати залучення поліції до розстрілу журналіста у Мексиці

Facebook Twitter LiveJournal

Міжнародна федерація журналістів закликала провести повне розслідування вбивства Бредлі Уїла, фрілансера, що працював у Нью-Йорку і був одним із трьох осіб убитих під час демонстрації в мексиканському місті Oaxaca.

“Є вірогідні повідомлення, що представники поліції у штатському були відповідальні за цей інцидент, – повідомив Айдан Вайт, Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів. – Це останнє вбивство потребує найповнішого розслідування, особливо зважаючи на відеозапис, який свідчить що цієї трагедії можна було уникнути”.
Вайт сказав, що лідери латиноамериканської профспілки на засідання в Каракасі, 30 жовтня, вимагали початку широкої кампанії у регіоні, яка б приборкала зростаюче насильство проти журналістів. Убивство Уїла – 32 смерть працівника медіа, зафіксована федерацією журналістів за цей рік.
Уїл був у Мексиці у на завданні від IndyMedia. Було повідомлено, що воєнізовані поліцейські у штатському відкритий вогонь по натовпу протестуючих. Уїл був застрелений в живіт і помер у лікарні Червоного хреста, серед поранених фотограф Уїла – Освальдо Рамірес.
Демонстрація, спричинена спробою губернатора Юліуса Руїза залякати протестуючих учителів, триває уже 5 місяців. Критики звинувачують Руїза в корупції і репресивній тактиці проти дисидентів, чиї контрольно-пропускні пункти вивели з міста туризм і зашкодили бізнесу.
„У такому контексті ця ситуація – скандальне і нерозсудливе зловживання владою, при якому невинні громадяни і працівники медіа було вбито чи поранено, – сказав Вайт. – Влада Мексики повинна знайти відповідальних”.

Телекритика




Коментарі

Додати коментар