Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 січня 2009

Бельгійські судді виправдали журналіста «Stern»

Facebook Twitter LiveJournal

Європейська федерація журналістів (EFJ) вітає рішення бельгійського суду зняти звинувачення у хабарництві кореспондента німецького журналу «Stern».

Про це повідомляють спільно EFJ та  IFEX. 8 січня, як повідомив адвокат журналіста Ганс-Мартіна Тійяка, бельгійський суддя закрив цю справу. П’ять років судові інстанції розглядали справу Тійяка, журналіста, що живе та працює в Брюселі та наразі вирішили, що в справі не достатньо доказів. Тійяк писав про корупцію серед європейських посадовців. ІМІ писав, що Європейський відділ боротьби з корупцією в 2002 році подав позовну заяву проти Тійяка. Журналісту закидали, що він дав хабар невідомому посадовцю в одній з структур європейської комісії. Такий же позов на Тійяка подала і німецька поліція, проте за декілька місяців німецьку позовну заяву було відхилено.

 
Європейська та міжнародна федерації журналістів (EFJ/IFJ ) зазначали, що справу порушено задля того, щоб викрити інформатора Тійяка та також, щоби «залякати журналіста та перешкодити йому розслідувати корупцію та правопорушення».
 

джерело: ІМІ




Коментарі

Додати коментар