Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 грудня 2008

Міністерство юстиції відкрило доступ до відомостей про вітчизняні друковані засоби масової інформації

Facebook Twitter LiveJournal

На виконання наказу Міністра юстиції Миколи Оніщука, Міністерство юстиції відкрило доступ до Державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності.

Відтепер інформацію про друковані засоби масової інформації можна отримати будь-якій фізичній та юридичній особі через спеціальну сторінку в Інтернеті, розташовану за адресою http://dzmi.informjust.ua. Користуватися веб-сайтом можна цілодобово та безоплатно.

Пошук друкованих засобів масової інформації можна здійснювати за назвою видання та видом видання (якщо така інформація відома) або серією та номером свідоцтва про державну реєстрацію.

За вказаними параметрами пошуку користувач зможе отримати наступні дані про ЗМІ: серію та номер свідоцтва про державну реєстрацію, вид видання (газета, альманах тощо), назву видання (із зазначенням мови), дату державної реєстрації, відомості про засновників видання та орган, який здійснив його державну реєстрацію.

Дані з Державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності нададуть можливість пересвідчуватись у наявності державної реєстрації того чи іншого друкованого видання, можуть стати у нагоді при виборі назви новостворюваного друкованого ЗМІ, оскільки Законом України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" забороняється проведення державної реєстрації друкованих видань з однаковими назвами. Крім того, суспільству буде відкрито інформацію щодо засновників та співзасновників видань.

Прес-служба Міністерства юстиції України

джерело: http://www.minjust.gov.ua




Коментарі

Додати коментар