Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 січня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

Завантажити бюлетень

1.Стипендіальна програма з наукової комунікації

Географія - весь світ

Міжнародний інститут прикладного системного аналізу (International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) приймає заявки на літню стипендіальну програму з наукової комунікації, яка буде проходити з 25 травня по 31 серпня 2020 року.

Подати заявки на цю стипендіальну програму, яка буде проходити у Відні, можуть молоді фахівці, які закінчили коледж за спеціальностями, пов'язаними з наукою і журналістикою, а також учасники програм з наукової журналістики

Стипендіат буде працювати у відділі зі зв'язків з громадськістю IIASA, допомагаючи вести редакційну роботу, публікувати контент в інтернеті, взаємодіяти з журналістами, висвітлювати події, працювати з мультимедіа та соціальними мережами і т. п. Програма оплатить витрати на проїзд і виплатить стипендію розміром в 4 000 євро. Особливо вітаються заявки від кандидатів з країн, що розвиваються.

Деталі: https://bit.ly/2N2MFq2

Дедлайн: 11 січня 2020 року.

 

2.      Фотоконкурс

Географія - весь світ

Конкурс від организації Transparancy and Accountability Initiative спрямований на сприяння обговоренню питань прозорості та підзвітності. До участі запрошуються професійні та аматорські фотографи будь-якої національності у віці 18 років і старше. Єдина нагорода буде присуджена журі, до складу якого входять професійний фотограф, досвідчений фотожурналіст і експерт. Переможець буде оголошений 7 лютого 2019 р отримає грант на суму 8 000 доларів США для виконання фотографічного проекту не менше 30 фотографій, пов'язаних з темами державної та корпоративної прозорості та підзвітності.

Деталі: https://bit.ly/2sY6szP

Дедлайн: 13 січня 2020 року.

 

3.                Гранти National Geographic

Географія - весь світ

National Geographic приймає заявки на гранти (Exploration Grant). Можливі проекти включають фотографію, роботу над фільмами, картографію, журналістику та цифрові медіа. Теми проектів повинні відноситися до однієї з трьох областей, які цікавлять National Geographic: дика природа, планета, яка змінюється або подорожі людей.

Керівники проектів, пов'язаних з екологією, освітою, дослідженнями, сторітеллінгом і технологіями, можуть подати заявки на ці гранти. Вибрані проекти отримають гранти на суму від 10 000 до 30 000 доларів США. Заявники повинні продемонструвати, що у них є досвід успішного завершення подібних проектів, результати яких можна виміряти.

Деталі:  https://bit.ly/34IpgAr

Дедлайн: 15 січня 2020 року.

 

4.      Фестиваль фільмів на тему міграції

Географія - весь світ

Фонд «Словенська філантропія» http://www.filantropija.org/ запрошує до участі в Міжнародному фестивалі Festival of Migrant Film, який пройде в Словенії в червні 2020 року. Взяти участь в цьому фестивалі можуть творці фільмів і відео різних жанрів - як документальні, так і художні, присвячені темам міграції, біженців, інтеграції іммігрантів в місцеві спільноти і співіснування людей у мультикультурних спільнотах.

Приймаються фільми будь якою мовою, але фільми, створені не словенською або англійською мовами, повинні супроводжуватися субтитрами однією з цих мов. Участь у фестивалі безкоштовна.

Деталі: https://bit.ly/340e1CP

Дедлайн: 15 січня 2020 року.

 

5.      Фестиваль ігрового і документального кіно

Географія: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія, Литва, Латвія, Естонія, Україна

Фестиваль goEast, проект Німецького кіноінститута, пройде з 5 по 11 травня 2020 року в Вісбадені, Німеччина. На конкурс приймаються художні і документальні фільми (тривалістю не менше 60 хвилин), створенні в 2019–2020 роках. Приймаються фільми мовою оригіналу, з субтитрами англійською мовою. За результатами конкурсу присуджуються призи розміром від 4 000 до 10 000 євро.

Деталі: https://bit.ly/2P3Zams

Дедлайн: 15 січня, 2020 року.

 

6.      Конкурс грантів: Аудіовізуальне мистецтво

Географія: Україна
Грантова програма Українського Культурного Фонду підтримує такі сектори культури і мистецтв - візуальне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн і мода, перформативне і сценічне мистецтво, культурна спадщина, література і видавнича справа, культурні та креативні індустрії

Деталі: https://bit.ly/2LPxU9F

Дедлайн: 15 січня, 2020 року.

 

7.Стажування в Массачусетському технологічному інституті і Гарвардському університеті

Географія - весь світ

Програма Knight Science Journalism Fellowships пропонує журналістам з США та інших країн дев'ятимісячну стипендіальну програму (з середини серпня до кінця травня). Для учасників буде складено індивідуальний план навчання, вони зможуть відвідувати курси в Массачусетському технологічному інституті (MIT) і Гарвардському університеті. Подати заявки на це стажування запрошуються досвідчені журналісти, які висвітлюють теми науки, технологій, охорони навколишнього середовища або охорони здоров'я.

Учасники програми отримають стипендію розміром в 70 000 доларів США, оплату навчання, медичну страховку, оплату пов'язаних з дослідженням поїздок, стипендії на відвідування конференцій і доступ до ресурсів MIT і Гарвардського університету.

Заявники повинні вільно володіти англійською мовою і мати не менше трьох років досвіду роботи в якості репортера, письменника, редактора, продюсера, ілюстратора або фотожурналіста. Вони можуть працювати в газетах, журналах, на телебаченні, радіо або в онлайн-виданнях.

Деталі:  https://bit.ly/36yy6SN

Дедлайн: 15 січня 2020 року.

 

8.      Стипендії на інновації в області журналістики

Географія - весь світ

Стипендіальна програма, яка фінансується Інститутом журналістики Рейнольдса, приймає заявки від авторів інноваційних ідей з теорії і практики журналістики.

Медіапрофессіонали з усього світу можуть подати заявки на цю стипендію в Колумбії, штат Міссурі, США. Інститут пропонує резидентські і нерезидентські стипендії, а також стипендії для організацій. Учасники резидентської програми будуть протягом восьми місяців жити на території студентського містечка Школи журналістики в Міссурі, отримають можливість користуватися навчальними та технічними ресурсами інституту і спілкуватися з викладачами і студентами. Стипендіати щомісяця отримуватимуть стипендію 10 000 доларів США, їм також буде видано одноразову допомогу розміром в 10 000 доларів США на адаптацію.

Нерезидентські стипендії призначені для співробітників новинних, технологічних або близьких до цих областей компаній, які зможуть розвивати свої ідеї, продовжуючи працювати. Такі стипендіати отримають 20 000 доларів США протягом восьми місяців програми.

Стипендії розміром в 20 000 доларів виплачуються компаніям або організаціям і можуть бути використані на зарплату тимчасового співробітнику або фрілансеру, що працює над проектом, або на інші, пов'язані з проектом, потреби.

Деталі: https://bit.ly/35By9w5

Дедлайн: 17 січня 2020 року.

 

9.Конкурс грантів: Гранти на виробництво контенту і створення стратегії розвитку редакції

Географія: Україна

Грантовий проект Інтерньюз Україна покликаний допомогти медіа збільшити відвідуваність і читаність, знайти нові форми контенту, поліпшити взаємодію з аудиторією, залучити і / або збільшити кількість рекламодавців / партнерств, а також технічно вдосконалити свої медіа. Сума гранту до UAH 106000.

Деталі: https://bit.ly/2FoJhSe

Дедлайн: 19 січня 2020 року 23:00.

 

10.Програма обміну і навчання Stars4Media для молодих медіа-професіоналів

Географія - весь світ

Фонд EURACTIV (Бельгійська неприбуткова організація, яка працює в якості центру і організатора на перетині традиційних ЗМІ, Європи і демократії) пропонує Stars4Media проект. Stars4Media це програма обміну і навчання молодих медіа-професіоналів між співпрацюють медіа-організаціями з метою прискорення медійних інновацій та транскордонного освітлення в Європі. Stars4Media буде заохочувати інновації через заходи з нарощування навичок між об'єднаними медіа-організаціями для перевірки ідей, виробництва контенту і розробки ініціатив по 4 стратегічним темам.

Учасниками цього проекту стануть молоді медіа-професіонали з досвідом роботи в медіа від 2 до 10 років, що представляють різні професії (журналісти, графічні дизайнери, розробники технологій, менеджери з маркетингу і соціальних медіа).

Деталі: https://bit.ly/2ZXTONy

Дедлайн: 20 січня 2020 року.

 

11.   Стипендія О'Брайена (США) в області журналістики, яка служить суспільному благу

Географія - весь світ

Університет Маркетт в партнерстві з Milwaukee Journal Sentinel https://www.jsonline.com/ приймає заявки на стипендію О'Брайена в галузі журналістики, що служить суспільному благу. Журналісти, які мають принаймні п'ять років досвіду роботи, можуть подати заявки на цю стипендію в Мілуокі, штат Вісконсін, США. Протягом дев'яти місяців стипендіати будуть проводити дослідження, висвітлювати події і працювати над матеріалами, які можуть змінити життя на краще.

На додаток до оплати навчання учасники отримають стипендію розміром в 65 000 доларів США, медичну страховку та інші пільги, оплату проживання, переїзду і оплату поїздок, пов'язаних з проектом.

Деталі: https://bit.ly/2ureLVz

Дедлайн: 20 січня 2020 року.

 

12.   Стажування в Академії Deutsche Welle

Географія - весь світ

Академія Deutsche Welle (DW) приймає заявки на 18-місячне стажування, яка почнеться у вересні 2020 року. Програма пропонує як теоретичні, так і практичні заняття. Заявники повинні володіти англійською та німецькою мовами на професійному рівні. Володіння іншими мовами, на яких виходить DW, розглядається як перевага. Перші шість місяців програми будуть присвячені теоретичним заняттям і семінарів. Наступні дев'ять місяців учасники будуть проходити практику в одній з редакцій Deutsche Welle в Бонні, Берліні або в одній з міжнародних редакцій в Брюсселі, Вашингтоні чи Москві. Учасникам програми буде виплачуватися стипендія.

Деталі: https://bit.ly/2SXw3Ut

Дедлайн: 24 січня 2020 року.

 

13.Конкурс лонгрідів «Істина історія»

Географія - весь світ

Журнал Reportagen і фонд Bern Welcome оголосив міжнародний конкурс для журналістів True Story Award. Приймаються лексично багаті репортажі з описом реальних подій, поглибленим розслідуванням на місці подій, з ретельно дослідженою фактичної основою тексту. До розгляду приймаються тексти, опубліковані онлайн або надруковані в 2019 році. Це можуть бути публікації в щоденних або щотижневих газетах, журналах або інтернет-виданнях. Обсяг тексту - від 3 000 до 17 000 слів. Мови на яких може бути представлена ​​стаття: арабська, китайська, англійська, французька, німецька, хінді, італійська, японська, перська, португальська, російська, іспанська. Незалежно від мови стаття повинна бути забезпечена анотацією від 400 слів. Роботи завантажуються на сайті конкурсу. 42 кращих журналіста будуть запрошені на церемонію вручення премії в Берн (авіаквитки, проживання та харчування будуть оплачені організаторами), кожен отримає 3 000 франків. Tри переможця отримають премії в 10 000 - 30 000 франків.

Деталі: https://bit.ly/2QXKyow

Дедлайн: 24 січня 2020 року.

 

14.Тендер на виготовлення анімаційних та відеороликів

Географія: Україна
Центр культурного менеджменту пропонує тендер на виготовлення анімаційних та відеороликів чия мета - створення позитивного і емоційно привабливого образу успішної, добропорядної і вільної від корупції людини. Основний акцент повинен робитися на внутрішній мотивації людини бути доброчесним. Ролики можуть мати прив'язку до конкретних успішних осіб, або доносити універсальні цінності і характеристики успішної людини, наприклад самореалізація, гідність, позитивність, корисність, чеснота тощо. Тривалість - до 60 секунд максимум. Формат - full HD.

Детальна інформація:  https://bit.ly/37JqEV2

Дедлайн: 30 січня 2020 року.

 

15.   Премія в області журналістики розслідування

Географія - весь світ

Фонд Сідні Хіллмана (Sidney Hillman Foundation) вручить премію Хіллмана, яка присуджується журналістським розслідуванням, які служать загальному благу.

Журналісти і фотографи з усього світу можуть взяти участь в конкурсі з головним призом в 5 000 доларів США. Брати участь можуть журналісти всього світу, проте їх роботи повинні бути доступні для аудиторії в США.

У цьому році роботи приймаються в наступних категоріях: книга; матеріал або серія матеріалів, розміщених в друкованих або онлайн-газетах; матеріал або серія матеріалів, що вийшли в ефір на радіо або телебаченні (матеріали довжиною не менше 20 хвилин); онлайн / мультимедіа-публікації; коментарі та аналітика. Окрім грошової премії, переможці отримають оплачену поїздку в Нью-Йорк для участі в церемонії нагородження, яка відбудеться 4 травня 2020 року.

Деталі: https://bit.ly/353giP0

Дедлайн: 30 січня 2020 року.

 

16.Фотоконкурс Istanbul Photo Awards

Географія - весь світ

Агентство Андолу https://www.aa.com.tr/en приймає заявки на участь у фотоконкурсі Istanbul Photo Awards 2020. На цей міжнародний фотоконкурс запрошуються представити фотографії, створені в 2019 році, на яких відображені події всесвітнього значення. Фотографії приймаються в чотирьох номінаціях: «Новини», «Новини», «Новини спорту» та «Спорт». Переможець в категорії «Фото року» отримає грошовий приз розміром в 8 000 доларів США. Переможці в кожній з категорій отримають 5 000 доларів за перше, 3 000 доларів за друге і 1 500 доларів за третє місце.

Деталі: https://bit.ly/39GCyRz

Дедлайн: 31 січня 2020 року.

 

17.Стипендії Колумбійського університету в Нью-Йорку для бізнес-журналістів

Географія - весь світ

Вища школа журналістики Колумбійского університету приймає заявки на участь у стипендіальній програмі Knight-Bagehot в області економічної і ділової журналістики. Мета стипендії - сприяти більш глибокому розумінню тем бізнесу, економіки та фінансів. Журналісти, які пишуть про бізнес та економіку, і мають принаймні чотири року досвіду роботи, можуть подати заявку на цю стипендію в Нью-Йорку.

Стипендіати можуть вибрати один з двох академічних напрямків і отримати сертифікат в області економічної і бізнес-журналістики або ступінь магістра в галузі журналістики. Крім того, вони будуть брати участь в семінарах і ділових вечерях з членами правління корпорацій, економістами та науковцями, а також відвідувати брифінги та здійснювати поїздки в медіакомпанії і фінансові організації Нью-Йорка.

Програма проходить протягом навчального року - з серпня по травень - і приймає до десяти стипендіатів щороку. Стипендіати отримують можливість безкоштовного навчання плюс стипендію для покриття витрат на проживання. Програма також пропонує проживання на території університету.

Деталі: https://bit.ly/36sK9B4

Дедлайн: 31 січня 2020 року.

 

18.   Премія за найкращий розслідувальний матеріал про хабарництво та корупцію

Географія - весь світ

Неприбуткова організація TRACE International, діяльність якої присвячена боротьбі з хабарництвом і підкупом, організовує конкурс на краще журналістське розслідування випадків підкупу в сфері комерції. Мета конкурсу: сприяти прозорості в бізнес-співтоваристві. Журналісти друкованих медіа, громадські журналісти і блогери - автори матеріалів про хабарництво - можуть претендувати на цю премію.

Приймаються роботи, опубліковані в друкованих або онлайн-виданнях в 2019 році, що розповідають про випадки порушення закону, а також діяльності, яка призводить до значних конфліктів інтересів і протиправних дій. Роботи іншими мовах повинні супроводжуватися перекладом на англійську.

В ході конкурсу буде обраний один або два переможця, кожен з яких отримає грошовий приз розміром в 10 000 доларів США і оплачену поїздку на організовану TRACE International конференцію, яка пройде влітку 2020 року.

Деталі: https://bit.ly/352jY3D

Дедлайн: 31 січня 2020 року.

 

19.Стипендіальна програма організації New America

Географія - весь світ

Стипендіальна програма організації New America шукає ідеї, які могли б вплинути на світ і послужити початком нової розмови про самі злободенні проблеми нашого часу. Журналісти, вчені, кінематографісти і аналітики, які спеціалізуються в області громадської політики, можуть подати заявки на участь в цій стипендіальній програмі.

Стипендіати повинні будуть розвинути свої ідеї за допомогою досліджень, висвітлення подій, аналізу або сторітеллінга. Приймаються ідеї оригінальних, амбітних і проектів, які можуть бути втілені. Ідеї можуть включати роботу над книгою, створення серії статей або зйомки документального фільму.

Програма буде проходити з вересня 2020-го по 31 серпня 2021 року. Стипендіати зазвичай продовжують працювати і жити в своєму місці, але беруть участь у трьох зустрічах у Вашингтоні або Нью-Йорку, кожна з яких триває близько трьох днів. Розмір стипендії - від 15 000 до 30 000 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/36zr4NQ

Дедлайн: 2 лютого 2020 року.

 

20.   Стипендіальна програма для журналістів в Оксфорді від Інституту Рейтер

Географія - весь світ

Інститут Рейтер з вивчення журналістики приймає заявки на стипендіальну програму для журналістів, яка почнеться в жовтні 2020 го або в січні 2021 року і триватиме від трьох до шести місяців.

Досвідчені журналісти можуть подати заявки на стипендію в Оксфордському університеті, Великобританія. Програма дає журналістам всього світу можливість переосмислити свою професію, провести дослідження за обраною темою під керівництвом фахівців в цій області і взяти участь в академічній, культурному та соціальному житті Оксфордського університету.

На стипендію можуть подати заявки журналісти, які мають як мінімум п'ять років професійного досвіду і відмінно володіють англійською мовою. Більшість стипендій оплачують всі пов'язані з навчанням витрати, включаючи вартість проживання.

Деталі: https://bit.ly/2E0mc7v

Дедлайн подачі заявок: 3 лютого 2020 року.

 

21.Конкурс Bertha Challenge для журналістів-розслідувачів

Географія - весь світ

Bertha Foundation запускає конкурс Bertha Challenge в підтримку коллаборативних розслідувальних журналістських проектів на тему соціальної справедливості.

Подати заявки на стипендію, розраховану на повну зайнятість, можуть журналісти і активісти, які займаються розслідуваннями. Обрані учасники зможуть провести рік, займаючись проектами, що відповідають на питання: «Яку роль взаємини між прибутком і політикою грають в кліматичній і екологічній кризі і що активісти і журналісти-розслідувачі можуть зробити для вирішення цієї проблеми?».

Організатори пропонують до 60 000 доларів США на фінансування проекту і до 10 000 доларів США на тренінги, консультативну допомогу, зустрічі та обмін досвідом.

Деталі: https://bit.ly/2uoUr77

Дедлайн: 10 лютого 2020 року.

 

22.Стажування Всесвітнього інституту преси

Географія - весь світ

Всесвітній інститут преси (World Press Institute, http://worldpressinstitute.org/) пропонує стажування для досвідчених журналістів, які бажають ближче познайомитися з американською журналістикою. Подати заявки на стажування можуть журналісти, які проживають за межами США. Мета програми - познайомити стипендіатів з обстановкою в американських ЗМІ. Стипендіати будуть висвітлювати різні соціальні теми і знайомитися з тим, як це роблять медіа в США.

Стажування пройде з середини серпня до середини жовтня 2020 року. Учасники проведуть три тижні в Міннесоті, а потім здійснять поїздки по містах США, включаючи Нью-Йорк і Вашингтон, протягом яких будуть брати участь в брифінгах, інтерв'ю та візитах. Протягом останнього тижня програми учасники проведуть в Міннесоті.

Претенденти повинні мати як мінімум 5 років досвіду роботи в новинній журналістиці на умовах повної зайнятості, вільно володіти англійською мовою, а також демонструвати лідерський потенціал. Позаштатні журналісти також можуть подавати заявки. Обов'язкова умова - відмінне володіння англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/2N2CJgg

Дедлайн: 14 лютого 2020 року.

 

23.   The Centre for Media Studies at SSE Riga: Програма для творців новинних ЗМІ, головних редакторів та видавців

Географія - весь світ

The Centre for Media Studies at SSE Riga запустить чотирьохмодульну програму для засновників, головних редакторів і видавців засобів масової інформації. Ця програма призначена для журналістів і медіа-менеджерів з усього світу, які прагнуть поліпшити свої управлінські навички та навички прийняття рішень, підвищити креативність і стратегічне мислення, а також вивчити новітні тенденції і варіанти монетизації в галузі.

Крайній строк подачі заявок –  до 15 березня 2020.

Деталі: https://bit.ly/38lL1Zu

 

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

iiasa.ac.at

www.transparency-initiative.org

nationalgeographic.org

fmf-slovenija.si

filmfestival-goeast.de

ucf.in.ua

ksj.mit.edu

rjionline.org

internews.ua

fondationeuractiv.eu

marquette.edu

dw.com

truestoryaward.org

gurt.org.ua

hillmanfoundation.org

istanbulphotoawards.com

journalism.columbia.edu

traceinternational.org

iwm.at

newamerica.org

reutersinstitute.politics.ox.ac.uk

berthafoundation.org

worldpressinstitute.org

mediamanagement.lv

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.




Коментарі

Додати коментар