Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 грудня 2019

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

  1. Thomson Reuters оголошує тренінг для журналістів
  2. Грант від Меморіального фонду Кім Волл
  3. Програма для журналістів на тему прав людини
  4. Робочі гранти для міжкордонних команд журналістів
  5. Стажування в Associated Press
  6. Гранти від ООН на проекти
  7. Конкурс грантів «Медична журналістика»
  8. Гранти від Filmmakers Without Borders
  9. Стипендіальна програма по бізнес-журналістиці Нью-Йоркского університету
  10. Фотоконкурс
  11. Гранти National Geographic
  12. Фестиваль фільмів на тему міграції
  13. Фестиваль ігрового і документального кіно
  14. Конкурс грантів: Аудіовізуальне мистецтво
  15. Премія в області журналістики розслідування
  16. Премія за кращий розслідувальний матеріал про хабарництво та корупцію
  17. Стипендіальна програма для журналістів в Оксфорде від Інституту Рейтер
  18. Програма для творців новинних ЗМІ, головних редакторів та видавців
  19. Стипендії для журналістів, які зазнають лиха
  20. Гранти на спільні проекти художників і журналістів

 

  1. Thomson Reuters оголошує тренінг для журналістів

Географія - весь світ

Thomson Reuters запрошує випускників або початківців журналістів взяти участь в дев'ятимісячній програмі навчання. Перша частина програми передбачає одномісячний тренінг-роботу в Лондоні, після чого учасники пройдуть практику в одній з філій в Китаї, Сінгапурі, в Великій Британії, Мексиці, Південній Африці, Єгипті, Лівані або Об'єднаних Арабських Еміратах. Учасники повинні демонструвати зацікавленість у кар'єрі журналіста, а також вільно володіти письмовою англійською мовою. Знання другої мови буде вважатися плюсом, проте не є обов'язковою вимогою.

Деталі: https://tmsnrt.rs/2YuEMhv

Дедлайн: 15 грудня, 2019 року.

 

  1. Грант від Меморіального фонду Кім Волл

Географія - весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ (IWMF) приймає заявки на гранти Меморіального фонду Кім Волл https://www.rememberingkimwall.com/, заснованого в пам'ять про відзначену нагородами шведську журналістку, яка розповідала про важливі історії в різних місцях світу.

Журналістки, які мають досвід роботи не менше трьох років, можуть подати заявки на отримання грантів. Щороку фонд вручає один грант розміром в 5 000 доларів США. Одержувачці гранту також буде надана консультаційна підтримка.

Гроші гранту призначаються на оплату пов'язаних з журналістським проектом витрат, включаючи поїздки (перельоти, наземний транспорт, оплату роботи водіїв), логістику, вартість віз і оплату роботи фіксерів або перекладачів.

Деталі: https://bit.ly/2RAEBjl

Дедлайн: 16 грудня 2019 року.

 

  1. Програма для журналістів на тему прав людини

Географія - весь світ

Журналісти з країн з низьким рівнем доходів можуть подати заявки на участь у програмі Колумбійського університету в Нью-Йорку.

Інститут вивчення прав людини (Institute for the Study of Human Rights (ISHR)) приймає заявки на участь в програмі по захисту прав людини (Human Rights Advocates Program (HRAP)). Програма почнеться в другій половині серпня і триватиме до середини грудня 2020 року.

Програма використовує ресурси Колумбійського університету і таких міжнародних організацій, як Human Rights Watch http://www.hrw.org/ і WITNESS http://www.witness.org/.

Учасники будуть відвідувати тренінги, семінари, заняття в Колумбійському університеті і зустрічі з політиками і потенційними спонсорами, а також поділяться своїм досвідом, критично осмислять стратегії своєї роботи і почнуть планувати майбутні кампанії.

HRAP створена для юристів, журналістів, лікарів, вчителів, соціальних працівників та інших захисників прав людини.

ISHR надає учасникам програми повне фінансування, включаючи стипендію на покриття основних витрат, оплату вартості програми, транспорту і житла.

Деталі:  https://bit.ly/2qD2oEo

Дедлайн: 16 грудня 2019 року.

 

  1. Робочі гранти для міжкордонних команд журналістів

Географія - весь світ

Фонд Journalismfund.eu ініціативи Money Trail надає можливість для розслідування міжкордонних незаконних фінансових потоків, ухилення від податків і корупційних схем в Африці, Європі та Азії. Основна мета проекту - розслідування незаконних фінансових потоків. На конкурс приймаються заявки виключно від змішаних міжконтинентальних команд, які включають по одному журналісту з країн Африки, Азії і / або Європи; кожна команда повинна складатися з представників як мінімум двох континентів. Загальна сума грантів близько 50 000 EURO.   

Деталі: https://bit.ly/33WZCaw

Дедлайн: 16 грудня 2019 року.

 

 

  1. Стажування в Associated Press

Географія - весь світ

Студенти денних відділень вузів і недавні випускники можуть подати заявки на літнє стажування в Associated Press http://www.ap.org/, оплачуване 12-тижневих професійне стажування (Global News General Assignment Internship Program) - індивідуально розроблену програму навчання для студентів, що бажають вивчати багатоформатну журналістику. Стажування пропонуються в чотирьох містах США - Майамі, Нью-Йорку, Сан-Франциско та Вашингтоні - і в чотирьох містах інших країн - Єрусалимі, Лондоні, Нью-Делі і Римі.

Стажери будуть створювати текстові, фото- і відеорепортажі для AP і висвітлювати термінові новини.

Деталі: https://bit.ly/2qD2U5i

Дедлайн: 21 грудня 2019 року.

 

  1. Гранти від ООН на проекти

Географія - весь світ

Фонд демократії Організації Об’єднаних Націй (ФДООН) запрошує громадські організації подати заявки на отримання фінансування для проектів, мета яких - просування і підтримка демократії. Суми грантів варіюються від 100 000 до 300 000 доларів США.

Подати заявки на участь в конкурсі грантів можуть організації, що спеціалізуються в таких областях, як медіа та свобода інформації, залучення молоді, поліпшення становища жінок, розвиток спільнот, верховенство закону і права людини.

До розгляду приймаються проекти, розраховані на два роки. Проектні пропозиції повинні ставитися до однієї або декількох з тем: гендерна рівність, діяльність спільнот, верховенство закону і права людини, залучення молоді, зміцнення взаємодії організацій громадянського суспільства з урядом, медіа та свобода інформації, процес виборів, інструменти для підвищення рівня знань.

Пропозиції приймаються онлайн англійською або французькою мовою.

Деталі: https://bit.ly/2P5F77v

Дедлайн: 22 грудня 2019 року.

 

  1. Конкурс грантів «Медична журналістика»

Географія: Україна

Internews Network в Україні підтримує проекти, які зможуть сприяти реалізації одній з основних завдань програми «Умедіа» - а саме, збільшення об'ємів виробництва високоякісного, змістовного медіа-контенту на всій території України, передусім в східних та південних регіонах. Фокус - на трансформації системи охороги здоров'я (у частині фінансування, електронної системи  e-Health, закупівель та дистрибуції лікарських засобів та медичного обладнання), поінформованість про вакцинацію, профілактика захворювань, розвиток громадського здоров’я, боротьба з дезінформацією, що негативно впливає на поінформованість громадян в питанні охорони власного здоров'я. Учасники конкурсу можуть бути медіа та громадськими організаціями. Сума гранту: середня до 25 000 доларів США тривалістю в 6 мес.

Деталі: https://bit.ly/2RwIkyl

Дедлайн: 27 грудня 2019 року (18:00).

 

  1. Гранти від Filmmakers Without Borders

Географія - весь світ

Filmmakers Without Borders пропонує гранти на роботу над художніми, документальними та експериментальними проектами і проектами в області нових медіа, які перебувають на різних стадіях підготовки. Заявки можуть подати початківці і досвідчені автори документальних фільмів.

Суми грантів варіюються від 100 до 5 000 доларів США і можуть бути використані на оплату підготовчого періоду, виробництва, постпродакшену і подачі заявок на фестивалі.

Заявники повинні представити різні матеріали, включаючи проектні пропозиції та відеоессе.

Подробиці: https://bit.ly/2rms4oK

Дедлайн: 1 січня 2020 року.

 

 

  1. Стипендіальна програма по бізнес-журналістиці Нью-Йоркського університету

Географія - весь світ

Центр ділової журналістики McGraw і Школа журналістики CUNY Нью-Йоркського університету https://www.journalism.cuny.edu/ пропонують стипендії для журналістів, що спеціалізуються на висвітленні тем бізнесу і глобальної економіки. Стипендіальна програма забезпечує редакційну та фінансову підтримку журналістам, які потребують додаткового часу та ресурсах для роботи над складними трудомісткими проектами. Претендувати на цю стипендію можуть журналісти, які мають як мінімум п'ять років досвіду роботи.

Програма приймає заявки від авторів серйозних текстових, аудіо- та відеоматеріалів. Стипендія розрахована на термін від одного до трьох місяців і становить 5 000 доларів США на місяць.

Заявки на участь в програмі приймаються як від журналістів-фрілансерів, так і від штатних редакторів і журналістів. На цю стипендію можуть претендувати журналісти всього світу, якщо їх робота виконана англійською мовою і орієнтована на американські ЗМІ і аудиторію.

Подробиці: https://bit.ly/2Np75tL

Дедлайн: 10 січня 2020 року.

 

  1. Фотоконкурс

Географія - весь світ

Конкурс від організації Transparancy and Accountability Initiative спрямований на сприяння обговоренню питань прозорості та підзвітності і надання місця для фотографів і художників, щоб допомогти втілити ці концепції в життя. До участі запрошуються професійні та аматорські фотографи будь-якої національності у віці 18 років і старше. Єдина нагорода буде присуджена журі, до складу якого входять професійний фотограф, досвідчений фотожурналіст і експерт в області прозорості, підзвітності та участі. Переможець буде оголошений 7 лютого 2019 р отримає грант на суму 8 000 долл. США для виконання фотографічного проекту не менше 30 фотографій, пов'язаних з темами державної та корпоративної прозорості та підзвітності.Деталі: https://bit.ly/2sY6szP

Дедлайн: 13 січня 2020 року.

 

  1. Гранти National Geographic

Географія - весь світ

National Geographic приймає заявки на гранти (Exploration Grant). Можливі проекти включають фотографію, роботу над фільмами, картографію, журналістику та цифрові медіа. Теми проектів повинні відноситися до однієї з трьох областей, які цікавлять National Geographic: дика природа, планета, що змінюється або подорожі людей.

Керівники проектів, пов'язаних з екологією, освітою, дослідженнями, сторітеллінгом і технологіями, можуть подати заявки на ці гранти. Вибрані проекти отримають гранти на суму від 10 000 до 30 000 доларів США. Заявники повинні продемонструвати, що у них є досвід успішного завершення подібних проектів, результати яких можна виміряти.

Подробиці:  https://bit.ly/34IpgAr

Дедлайн: 11:59 EST (U.S.) 15 січня 2020 року.

 

  1. Фестиваль фільмів на тему міграції

Географія - весь світ

Фонд «Словенська філантропія» http://www.filantropija.org/ запрошує до участі в Міжнародному фестивалі Festival of Migrant Film, який пройде в столиці Словенії Любляні та інших містах Словенії в червні 2020 року. Взяти участь в цьому фестивалі можуть творці фільмів і відео різних жанрів - як документальні, так і художні, присвячені темам міграції, біженців, інтеграції іммігрантів в місцеві спільноти і співіснування людей у ​​мультикультурних спільнотах.

Приймаються фільми на будь-яких мовах, але фільми, створені не на словенському або англійською, повинні супроводжуватися субтитрами на одному з цих мов. Участь у фестивалі безкоштовна.

Деталі: https://bit.ly/340e1CP

Дедлайн: 15 січня 2020 року.

 

  1. Фестиваль ігрового і документального кіно

Географія: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія, Литва, Латвія, Естонія, Україна

Фестиваль goEast, проект Німецького кіноінституту, пройде з 5 по 11 травня 2020 року в Вісбадені, Німеччина. Творці повнометражних ігрових і документальних фільмів можуть взяти участь в роботі цього фестивалю. На конкурс приймаються художні та документальні фільми (тривалістю не менше 60 хвилин), створені в 2019-2020 роках. Приймаються фільми мовою оригіналу, з субтитрами англійською мовою. За результатами конкурсу присуджуються призи розміром від 4 000 до 10 000 євро.

Деталі: https://bit.ly/2P3Zams

Дедлайн: 15 січня 2020 року

 

  1. Конкурс грантів: Аудіовізуальний мистецтво

Географія: Україна
Грантова програма Українського Культурного Фонду пропонує конкурс спрямований на неприбуткові організації (громадські організації, фізичні особи-підприємці).

Програма підтримує такі сектори культури і мистецтв - візуальне мистецтво, аудиальное мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн і мода, перформативне і сценічне мистецтво, культурну спадщину, література і видавнича справа, культурні та креативні індустрії

Деталі: https://bit.ly/2LPxU9F

Дедлайн: 15 січня 2020 року.

 

  1. Премія в галузі журналістики розслідування

Географія - весь світ

Фонд Сідні Хіллмана (Sidney Hillman Foundation) вручить премію Хіллмана, яка присуджується журналістським розслідуванням, службовцям загального блага.

Журналісти і фотографи з усього світу можуть взяти участь в конкурсі з головним призом в 5 000 доларів США. Брати участь можуть журналісти всього світу, проте їх роботи повинні бути доступні для аудиторії в США.

У цьому році роботи приймаються в наступних категоріях: книга; матеріал або серію матеріалів, розміщених в друкованих або онлайн-газетах; матеріал або серію матеріалів, розміщених в друкованих або онлайн-журналах; матеріал або серію матеріалів, що вийшли в ефір на радіо або телебаченні (матеріали довжиною не менше 20 хвилин); онлайн / мультимедіа-публікації; коментарі та аналітика. Крім грошової премії, переможці отримають оплачену поїздку в Нью-Йорк для участі в церемонії нагородження, яка відбудеться 4 травня 2020 року.

Деталі: https://bit.ly/353giP0

Дедлайн: 30 січня 2020 року.

 

  1. Премія за найкращий розслідувальний матеріал про хабарництво та корупцію

Географія - весь світ

Неприбуткова організація TRACE International, діяльність якої присвячена боротьбі з хабарництвом і підкупом, організовує конкурс на краще журналістське розслідування випадків підкупу в сфері комерції. Мета конкурсу: сприяти прозорості в бізнес-співтоваристві. Журналісти друкованих медіа, цивільні журналісти і блогери - автори матеріалів про хабарництво - можуть претендувати на цю премію.

Приймаються роботи, опубліковані в друкованих або онлайн-виданнях в 2019 році, що розповідають про випадки порушення закону, а також діяльності, яка призводить до значних конфліктів інтересів і протиправних дій. Роботи на інших мовах повинні супроводжуватися перекладом на англійську.

В ході конкурсу буде обраний один або два переможця, кожен з яких отримає грошовий приз розміром в 10 000 доларів і оплачену поїздку на організовану TRACE International конференцію, яка пройде влітку 2020 року.

Деталі: https://bit.ly/352jY3D

Дедлайн: 31 січня 2020 року.

 

  1. Стипендіальна програма для журналістів в Оксфорді від Інституту Рейтер

Географія - весь світ

Інститут Рейтер з вивчення журналістики приймає заявки на стипендіальну програму для журналістів, яка почнеться в жовтні 2020 го або в січні 2021 року і триватиме від трьох до шести місяців.

Досвідчені журналісти можуть подати заявки на стипендію в Оксфордському університеті, Великобританія. Програма дає журналістам всього світу можливість переосмислити свою професію, провести дослідження за обраною темою під керівництвом фахівців в цій області і взяти участь в академічній, культурному та соціальному житті Оксфордського університету.

На стипендію можуть подати заявки журналісти, які мають як мінімум п'ять років професійного досвіду і відмінно володіють англійською мовою. Більшість стипендій оплачують всі пов'язані з навчанням витрати, включаючи вартість проживання.

Джерело: https://bit.ly/2E0mc7v

Дедлайн подачі заявок: 3 лютого 2020 року.

 

  1. The Centre for Media Studies at SSE Riga: Програма для творців новинних ЗМІ, головних редакторів та видавців

Географія - весь світ

Центр Вивчення ЗМІ з Риги запустить четирехмодульная програму для засновників, головних редакторів і видавців засобів масової інформації. Ця програма призначена для журналістів і медіа-менеджерів з усього світу, які прагнуть поліпшити свої управлінські навички та навички прийняття рішень, підвищити креативність і стратегічне мислення, а також вивчити новітні тенденції і варіанти монетизації в галузі. Програма забезпечує основну підготовку за основними діловим навичкам, порівнянну з компактною програмою MBA, яка дозволяє тим, хто почав або хто безпосередньо незалежні засоби масової інформації, розробляти стійкі бізнес-моделі.

Крайній строк подачі заявок –  до 15 березня 2020.

Деталі: https://bit.ly/38lL1Zu.

 

  1. Стипендії для журналістів, які зазнають лиха

Географія - весь світ

Logan Nonfiction програма спрямована на підвищення стійкості, сприяння професійному розвитку і створення спільноти для письменників-публіцистів, фотожурналістів та режисерів-документалістів, які стикалися з переслідуваннями чи стражданнями в ході своєї роботи в своїх країнах. Запрошені журналісти отримують від 5 до 10 тижнів перебування в Інституті глобального блага Кері в північній частині штату Нью-Йорк в складі великої групи стипендіатів Logan Nonfiction.

 Через віддаленого характеру стипендії та необхідності того, щоб стипендіати були в першу чергу самодостатніми, це не підходить для людей, що знаходяться в умовах розвитку кризової ситуації.

Деталі: https://bit.ly/2s55z86

 

  1. Гранти на спільні проекти художників і журналістів

Географія - весь світ

Eyebeam Center for the Future of Journalism за підтримки Craig Newmark Philanthropies предлагает гранти на суму від 500 до 5 000 долларов на підтрімку комунальної роботи художників и Журналістів над спільнімі проектами в жанрі журналістики. Команди, Які складаються з художників и Журналістів, и Працюють над інноваційнімі и викривальний журналістськімі проектами, могут подаваті заявки на цею грант. Подаваті заявки на гранти могут авторизованого розрахованіх на довгий час проектів, что включаються тексти, фото, аудіо та відео. Можливі тими: конфіденційність Даних; вибори 2018 го и 2020 років; роль технологій у суспільстві; кампании, розраховані на Посилення політічного впліву; дослідження того, як технології Використовують на шкоду суспільству; протідія дезінформації; штучний інтелект. Заявки пріймаються на англійській мові.

Подробиці: https://bit.ly/2GU68Gz

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

jobs.thomsonreuters.com

iwmf.submittable.com

humanrightscolumbia.org

moneytrail.journalismfund.eu

careers.ap.org

www.un.org

internews.in.ua

filmmakerswithoutborders.org

mcgrawcenter.org

www.transparency-initiative.org

nationalgeographic.org

fmf-slovenija.si

ucf.in.ua

hillmanfoundation.org

traceinternational.org

reutersinstitute.politics.ox.ac.uk

mediamanagement.lv

docs.google.com

eyebeam.org

 

 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.

 




Коментарі

Додати коментар