Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 серпня 2008

«Школа журналістики та управління місцевою газетою»

Facebook Twitter LiveJournal

«Школа журналістики та управління місцевою газетою для приватних місцевих суспільно-політичних газет Півдня України

(Одеська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька області, АР Крим)

Варшава, Київ,

 

Громадські організації Товариство «Східноєвропейський демократичний центр» (EEDC, Польща) спільно з ГО «Iнститут розвитку регіональної преси» (ІРРП, Україна) запрошують приватні видавництва місцевих суспільно-політичних або інформаційно-рекламних газет Півдня України взяти участь у системній навчальній програмі «Школа журналістики та управління місцевою газетою», яка розпочнеться восени 2008 року. 

 

Навчальна програма «Школа журналістики та управління місцевою газетою» включатиме цикли тематичних тренінгів та семінарів для керівників газет (головний редактор, комерційний директор), керівників відділів реклами, розповсюдження та маркетингу, редакторів та журналістів, наприклад:

  • Школа газетного менеджера (цикл з 3 модулів по 3 дні),
  • Школа редакторів (цикл з 3 модулів по 3 дні),
  • Школа молодих журналістів (цикл з 3 модулів по 3 дні),
  • окремі тренінги для інших фахівців газети.

З програмами Шкіл Ви можете ознайомитись на сайті http://www.irrp.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=792&Itemid=64

Програма базується на багаторічному досвіді та напрацюваннях обох організацій у проведенні подібних заходів. До проведення тренінгів буде залучено групу досвідчених українських та польських тренерів та  фахівців, що дозволить інтегрувати досвід преси двох країн та забезпечить адаптацію цього досвіду до українських реалій.  

 

Навчальний курс є складовою загальної стратегії організаторів, спрямованої на підтримку місцевої преси та інтеграцію місцевих (локальних) видавців. Мета цього навчального курсу – системно підвищити кваліфікацію відразу кількох працівників різних напрямків з однієї редакції, аби створити «критичну масу» знань та вмінь для втілення необхідних перетворень у газеті, та послідовно підтримувати визначену перспективну групу газет шляхом подальших навчальних програм, консультацій, стажувань. Редакції, що візьмуть участь у навчальній програмі, у подальшому зможуть пройти стажування в польських редакціях, взяти участь у наступних поглиблених курсах, приймати консультантів, а також подавати заявки на отримання грантів для розвитку власного видавництва чи відділу або купівлі обладнання.    

 

Умови участі у навчальній програмі: 

 

До 31 серпня 2008 року зацікавлена редакція має надіслати на адресу info@irrp.org.ua заявку, що складається з двох частин:

  1. анкету-заявку редакції (що містить інформацію про газету) та 
  2. індивідуальну заявку одного (або більше) зацікавленого працівника редакції, що бажає взяти участь у конкретних циклах Школи (від редакції у різних частинах Школи зможуть взяти участь 3-5 працівників різних відділів).
  3. На поштову адресу ГО «ІРРП», Печерський узвіз 3, каб. 404, Київ 01601, слід надіслати три примірники видання за різні дати протягом останніх трьох місяців.

Зразки анкет ви можете завантажити на сайті http://www.irrp.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=792&Itemid=64

 

Організатори залишають за собою право відбирати редакції для співпраці та учасників навчальних циклів. Конкретні дати семінарів буде оголошено пізніше. Запрошені учасники отримають відповідну інформацію заздалегідь на адреси, зазначені в анкетах-заявках.

Участь у тренінгах безкоштовна, під час тренінгів організатори забезпечують проживання та харчування учасників. Тренінги проводитимуться переважно на півдні України. Учасники або їх редакції мають самостійно оплатити свій проїзд до та з місця навчання.    

                                                                                                                                                     

За додатковою інформацією ви можете звернутися до менеджера ІРРП Ганни Вілісової (тел. 8-067 547-22-33, info@irrp.org.ua ) або  Йоанни Ханило, координатора проекту у Польщі (тел. 8-10-48-22 847-20-74, jchanilo@eedc.org.pl).

 

Iнформація про організаторів:

Товариство «Східноєвропейський Демократичний Центр» (Wschodnioeuropejskie Centrum Demokratyczne (скорочено EEDC) багато років реалізує проекти, спрямовані на розвиток демократії та громадянського суспільства в Білорусі, Україні, Центральній Азії, Росії та інших пострадянських країнах, співпрацюючи з громадськими організаціями та місцевими (локальними) ЗМІ. З 2003 року EEDC проводить навчальні заходи (тренінги, консультації, стажування в Польщі) з незалежної журналістики, управління регіональною та локальною пресою в Україні, Білорусі, Молдові, Кіргізстані, Таджикістані та Узбекістані. У 2007 році в Україні було реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі в рамках допомоги розвитку «Polska Pomoc».

 

Докладніше про українську громадську організацію «Інститут розвитку регіональної преси», а також про цю програму читайте на сайті www.irrp.org.ua

 




Коментарі

Додати коментар