Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 вересня 2007

Серія навчальних семінарів для суддів та журналістів: «Судова влада та засоби масової інформації».

Facebook Twitter LiveJournal

Проект «Україна: верховенство права» USAID 4-12 жовтня 2007р. проводить серію навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Судова влада та засоби масової інформації». Метою навчання є підвищення відкритості судів для громадськості, налагодження ефективного взаємозв’язку між суддівським корпусом та засобами масової інформації, підвищення рівня обізнаності суспільства про роботу судів та хід розгляду судових справ.

У рамках дводенних семінарів планується організувати круглі столи за участі суддів, журналістів і головних редакторів засобів масової інформації.

 

Такі круглі столи буде проведено 4 жовтня в Ужгороді, 8 жовтня у Дніпропетровську та 11 жовтня у Севастополі з 16.30 до 18.30 (адреси проведення заходів в кожному з міст буде повідомлено додатково).

 

 

У цьому контексті повідомляємо, що за результатами соціологічного опитування журналістів у січні 2007 року 91% опитаних визнали, що висвітлення судової реформи є завданням медіа, але ця тематика фактично не представлена на шпальтах газет та в ефірі через необізнаність журналістів з темою (65%), некомерційність таких матеріалів (40%) та позицію менеджменту / власників ЗМІ (33%).

 

 

З урахуванням наведених результатів опитування та з метою пошуку напрямів задоволення інформаційних потреб українців щодо якості судочинства і шляхів його реформування участь керівників засобів масової інформації, що визначають редакційну політику, визнана вкрай важливою в обговоренні проблеми.

 

 

З огляду на зазначене звертаємося до Вас з проханням поширити цю інформацію серед членів вашої Асоціації - керівників/головних редакторів друкованих ЗМІ та заохотити їх до участі в цьому заході.

 

Контактною особою з питань проведення навчальних семінарів та круглих столів є пані Олена Кочубинська (т./ф.: (044) 581-33-03, okochubynska@ukrainerol.org.ua).




Коментарі

Додати коментар