Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


24 вересня 2024

Презентація «Стратегії переходу та інтеграції українських ветеранів до освіти і робочої сили»

Facebook Twitter LiveJournal

26 вересня 2024 року о 16:00 за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, Зала №2 агентства «Укрінформ» відбудеться

Презентація «Стратегії переходу та інтеграції українських ветеранів до освіти і робочої сили»

Дисклеймер: Концептуальну записку «Стратегія переходу та інтеграції українських ветеранів до освіти і робочої сили» підготовлено ГО «Українська асоціація маркетингу» у рамках програми «Професійна освіта в Україні / Skills4Recovery», яка реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Учасники: Ірина ЛИЛИК - президент ГО «Українська асоціація маркетингу», Юрій ЩИРІН - ветеран, генеральний директор компанії «Агентство Індустріального Маркетингу», Олена БУЧИНСЬКА - експерт ГО «Українська асоціація маркетингу», Олена ШАТІЛОВА - експерт ГО «Українська асоціація маркетингу» , представники центральних органів виконавчої влади України, а також програми «Професійна освіта в Україні / Skills4Recovery».

Коротко. Військова агресія Росії проти України спричинила збільшення чисельності ветеранів – учасників бойових дій. За результатами досліджень, освіта та працевлаштування ветеранів, поряд із медичним забезпеченням і реабілітацією, є ключовими факторами, що сприяють їхньому успішному поверненню до мирного життя в умовах наявних політико-економічних викликів.

Проблема реінтеграції ветеранів через освіту і працевлаштування полягає у відсутності дієвих механізмів повернення до цивільних професій, безперешкодного доступу до робочих місць після військової служби, активного трудового життя, зокрема й у разі втрати працездатності.

Масштаб цієї проблеми безпрецедентний не лише для України, а й для всього світу, тому розробка стратегічних політик у цій сфері є першочерговим пріоритетом. Ефективність державної політики з повернення ветеранів до цивільного життя через освіту і працевлаштування сприятиме дотриманню їхніх громадянських прав, зниженню рівня напруженості у суспільстві, майбутньому відновленню та соціально-економічному прогресу країни.

Учасники заходу презентують результати досліджень і розробки Стратегії, поінформують про передумови та ініціативи підвищення результативності реінтеграції ветеранів до освіти і ринку праці.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Контактна особа: Олена Шатілова, менеджерка проєкту, експерт ГО «Українська асоціація маркетингу» (тел. 050 380 35 90, Email: project_va@uam.in.ua).

ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ УЧАСНИКІВ




Коментарі

Додати коментар