Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 серпня 2023

Реєструйтеся на вебінар: Як створювати якісні, зрозумілі і корисні людям матеріали про серцево-судинні захворювання?

Facebook Twitter LiveJournal

Метою тренінгів є підвищення обізнаності та вдосконалення професійних навичок представників українських медіа щодо проблеми поширеності серцево-судинних захворювань задля більш якісного й точного висвітлення теми у спрямованих на громадськість медіаматеріалах.

 

Серцево-судинні захворювання є причиною 64% смертей в Україні. Щоб зменшити кількість летальних випадків, люди мають знати, що саме потрібно змінити у своїх звичках і як себе поводити, коли стало зле комусь поруч. Адже коли людина поінформована – зменшується вплив факторів ризику розвитку хвороб серця та краще використовуються методи профілактики. Дуже велика роль у цьому покладена саме на медіа, які потужно впливають на свідоме ставлення громадян до здоров'я серця. 

 

5 та 7 вересня 2023 року відбудуться онлайн-тренінги для журналістів та представників медіа із назвою “Топ тема: Як створювати якісні, зрозумілі і корисні людям матеріали про серцево-судинні захворювання?” Заходи буде проведено у рамках соціальної інформаційної кампанії “Стань на варті свого серця”, що реалізується громадською організацією “Центр громадянського представництва “Життя” у партнерстві з Центром громадського здоров'я МОЗ України за підтримки Україно-швейцарського проєкту "Діємо для здоров‘я" та     .

 

Тренінги буде проведено для представників медіа у 4 областях — Львівській, Рівненській, Дніпропетровській та Полтавській — за наступним графіком:

 

  • Для представників Львівської області 5 вересня о 10.00

  • Для представників Рівненської області 5 вересня о 14.00

  • Для представників Дніпропетровської області 7 вересня о 10.00

  • Для представників Полтавської 7 вересня о 14.00

 

Спікери тренінгу:

 

  • Дарка Озерна, медична журналістка, біологиня і популяризаторка здорового способу життя, яка розповість про важливість коректної професійної комунікації у медичній журналістиці та надасть практичні поради щодо написання матеріалу про серцево-судинні захворювання.

  • Катерина Римаренко, експертка у сфері громадського здоров’я, фахівчиня україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоровʼя", яка окреслить ситуацію з захворюваністю й смертністю від серцево-судинних хвороб в Україні й світі та порекомендує джерела з актуальними статистичними даними.

  • Олександр Прокопчук, сімейний лікар, який розповість, як уникнути поведінкових факторів ризику серцево-судинних хвороб та змінити спосіб життя на більш здоровий, а також розкриє основні міфи щодо причин розвитку захворювань.

 

Реєстрація за покликаннями: 

 

Контактна особа: Катерина Костак, асистентка проєктів УАМБ, тел. 0506153424, assosiation.media.business@gmail.com


Центр громадянського представництва «Життя» громадська неприбуткова організація, яка з 2009 року працює задля зміцнення людського потенціалу та зменшення смертності й захворюваності від неінфекційних захворювань, спровокованих вживанням тютюну, алкоголю, неправильним харчуванням та нерухливим способом життя.

Організація напрацьовує законодавчі зміни та комунікує їх до влади, об’єднує зусилля громадськості, експертів та державних органів, міжнародних організацій щодо створення умов, які полегшують вибір людей на користь їхнього здоров’я.


Українська Асоціація Медіа Бізнесу – громадська неприбуткова організація, правонаступник Української асоціації видавців періодичної преси, створеної у квітні 2001 року, яка об’єднує видавців (друковані та електронні ЗМІ). УАМБ – найбільша українська асоціація видавничих компаній. З 2015 року по теперішній час УАМБ провела понад 75 заходів для місцевих ЗМІ, в яких взяли участь понад 3000 учасників. Протягом 2022 року УАМБ надала фінансову підтримку понад 140 медіа на загальну суму понад 7 млн. гривень




Коментарі

Додати коментар