Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 червня 2023

СТАЖУВАННЯ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ SIR HARRY EVANS GLOBAL FELLOWSHIP В ДАРЕМСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

Facebook Twitter LiveJournal

Меморіальний фонд Гаррі Еванса оголошує набір на дев’ятимісячне стажування для молодих журналістів в Даремському університеті під наставництвом редакторів Reuters та інших медіапартнерів.

Стипендіати матимуть можливість розвинути навички дослідження та репортажу.

 

Кого запрошують?

Молодих журналістів, які мають від двох до п’яти років професійного досвіду. 

Якщо потенційний заявник наразі не є журналістом, але працював журналістом-розслідувачем у відповідній професійній сфері (ведучий правозахисних чи інших суспільно-політичних видань і кампаній; автор або дослідник в авторитетній розслідувальній роботі), то заявки розглядатимуться в кожному окремому випадку. 

Що пропонують?

Учасники матимуть можливість провести розслідування зі звітності з офісу в Лондоні, Нью-Йорку або Торонто. Стипендіата підтримуватимуть редактори медіа, зокрема Reuters, та університет Дарем, який надасть доступ до своїх академічних ресурсів і досліджень. 

Крім того, успішного заявника приймуть на роботу в Даремський університет як співробітника Інституту перспективних досліджень (IAS). Очікується, що за підтримки колег з IAS стипендіат створить мережу дослідників в Університеті для підтримки їхньої практики журналістських розслідувань. Стипендіат проведе відкритий семінар в IAS, де поділиться своїми знаннями, отриманими на стажуванні.

Учасники також отримуватимуть стипендію приблизно 4444 фунти стерлінгів на місяць (еквівалентно пропорційній зарплаті приблизно 53 333 фунтів стерлінгів на рік). Крім того, є стипендія на проживання в розмірі 1250 фунтів стерлінгів на місяць і одноразова виплата в розмірі 1800 фунтів стерлінгів на витрати на проїзд та пов’язані з цим витрати.

Якщо успішний заявник є штатним співробітником новинної чи медіаорганізації та бере відпустку, щоб отримати стипендію, Даремський університет виплатить максимум 12 000 фунтів стерлінгів його поточному роботодавцю для покриття тимчасових витрат на персонал відповідно до конкретних умов.

Дедлайн подання заявок: 10 серпня 2023 року, опівдні за британським стандартним часом

Як взяти участь: заповнити форму, подати мотиваційну заяву та пропозицію щодо дослідницького проєкту.

Деталі: Даремський університет 

Джерело: Медіамейкер




Коментарі

Додати коментар