Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 червня 2023

Відкрито прийом заявок на літню школу журналістських розслідувань BIRN у Греції

Facebook Twitter LiveJournal

Літня школа журналістських розслідувань BIRN повертається цього серпня в Салоніки з приголомшливою кількістю відзначених нагород журналістів і редакторів як тренерів.

13-й випуск літньої школи проходить з 21 по 27 серпня в грецькому портовому місті Салоніки. Тридцять відібраних журналістів із Південно-Східної та Центральної Європи проведуть тиждень, опановуючи свої навички розслідування та навчаючись у лауреатів Пулітцерівської та Європейської прес-премій.

 

Під час Школи журналісти-учасники ознайомляться з основами журналістських розслідувань і розслідувальних подкастів з Майклом Монтгомері, старшим репортером і продюсером Reveal; Марія Рістіч, відома журналістка, яка зараз є менеджером цифрової лабораторії Amnesty International, навчить учасників, як ефективно використовувати OSINT під час розслідування нападів поліції; Сем Джойнер, який очолює групу візуального оповідання у Financial Times, пояснить, як його команда розслідувала контрабанду нафти в Північній Кореї, а також познайомить учасників з різними інструментами, які використовуються для відстеження суден; Міліца Стоянович, журналіст BIRN і тренер із цифрової безпеки, покаже учасникам поради та підказки, як залишатися в безпеці в Інтернеті під час розслідування; Олайя Аргуесо Перес з Correctiv розповість про журналістику даних і представить деякі з найкращих історій Correctiv про дані; команда «Заборонених історій» проведе учасників складними шляхами завершення чиєїсь розслідувальної роботи – хто не міг цього зробити, тому що або віддав своє життя за історію, або потрапив за ґрати автократичними лідерами; Елісон Кіллінг, лауреат Пулітцерівської премії, покаже журналістам, як знайти горезвісні табори в Китаї за допомогою інноваційних онлайн-інструментів і методів.

І останнє, але не менш важливе, і вперше цього року Школа проводить сесії, присвячені психічному здоров’ю журналістів, які буде проводити інший лауреат Пулітцерівської премії Мар Кабра.

 

Як і щороку, BIRN надає 30 повних стипендій для обраних учасників із таких країн: Албанія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Греція, Угорщина, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Україна, Польща, Румунія, Росії, Сербії, Словаччини та Туреччини. Це покриває витрати на проживання, харчування та транспорт у розмірі до 200 євро.

 

Крім навчання, редакційної підтримки та наставництва, через наш Investigative Initiative Story Fund BIRN надасть учасникам гроші для підтримки розробки та виробництва історії.

 

Відібраним учасникам буде запропоновано підготувати пропозицію про історію розслідування, над якою вони працюватимуть самостійно або в міжнародній команді протягом тижня. В останній день Школи журі, що складається з редакторів BIRN, нагородить найкращі презентації редакційною, фінансовою та публікаційною підтримкою.

 

Обмежені місця також доступні для міжнародних учасників, яким необхідно сплатити внесок у розмірі 800 євро. Це включає навчальну програму та повний пансіон у готелі, де проходить літня школа.

 

 

Прийом заявок закінчується 22 червня 2023 року.

 

Джерело:BIRN




Коментарі

Додати коментар