Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 вересня 2020

Набір журналістів на тренінг з охорони лісів

Facebook Twitter LiveJournal

Вісім найбільш активних учасників отримають стипендії на написання журналістських матеріалів про охорону лісів.


Паводки, незаконні рубки, знеліснення – ЗМІ люблять говорити про ліс. Але чи завжди тема лісів висвітлюється у новинах якісно? Чи всі актуальні проблеми лісів порушуються в ЗМІ? Складність теми часто призводить до появи неякісних матеріалів, які дезінформують, уводять в оману, заплутують читачів. Як наслідок, реальні проблеми лісів не отримують належного висвітлення, а значить – не вирішуються.


 


Українська природоохоронна група (UNCG) оголошує набір на тренінги для журналістів, які прагнуть глибше розібратися в темі охорони лісів. Спікери з багаторічним досвідом практичної охорони лісів розкажуть, як влаштовані українські ліси та хто ними керує. Ви дізнаєтєся про найбільші загрози українських лісів, у тому числі ті, про які не пишуть у ЗМІ. На тренінгу фахівці продемонструють типові неточності та хиби в матеріалах про ліс, а також відвезуть Вас до лісу та покажуть усе, про що розказували. І навіть повернуть з лісу назад J.


 


Ми майже не будемо говорити про незаконні рубки та незаконний продаж деревини: на відміну від інших проблем, ці теми вже достатньо висвітлені в багатьох матеріалах. Натомість, є і інші, часто набагато більш важливі проблеми, майже не відомі широкому загалу.


 


Кожен з тренінгів триватиме два дні та відбудеться у:


 


Києві (20-21 жовтня);


Рівному (3-4 листопада);


Харкові (17-18 листопада);


Львові (24-25 листопада).


Деталі про місце та час тренінгу повідомимо відібраним учасникам на початку жовтня.


 


Кількість учасників кожного тренінгу – не більше 12 осіб. Якщо ми отримаємо більше заявок, то відбиратимемо учасників за двома основними критеріями: досвідом написання матеріалів про охорону довкілля та мотивацією (попросимо написати вас кілька слів про те, чому вас цікавить участь у тренінгу). Ми також врахуємо гендерний та регіональний баланси, адже нам хочеться бачити більше якісної журналістики в регіонах.


 


Участь у тренінгу – безкоштовна. Ми також частково чи повністю відшкодуємо учасникам з інших міст вартість квитків, поселимо в готель. Вісім найбільш активних учасників усіх тренінгів отримають стипендії на написання журналістських матеріалів про охорону лісів.


 


Дедлайн подачі заявки – 28.09.2020


 


Цікаво? Тоді необхідно заповнити анкету, доступну за посиланням. Відібрані учасники на початку жовтня отримають підтвердження участі в тренінгах. Поставити питання щодо заходів можна написавши нам на електронну пошту press@uncg.org.ua.


 


 


 


*Захід проводиться у рамках проекту «Forests in Focus: raising the awareness of journalists on forest biodiversity and sustainable forestry practices», який реалізовується за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні.


 


 


 


Джерело: Українська природоохоронна група.



Коментарі

Додати коментар