Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 травня 2019

Тренінг для ЗМІ з актуалізації проблем маргіналізованих жінок

Facebook Twitter LiveJournal

Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна» вже вдруге проводить тренінг для представників медіа «Насильство та маргіналізовані жінки: визнавати, розуміти, долати!».

Особливо актуальною є тема доступу до допомоги, адже саме жінки цієї категорії не завжди можуть її отримати через дискримінуючі положення у притулках, шелтерах і центрах, нерозуміння спеціалістів та власне незнання, де така поміч існує. Так, більшість закладів допомагає постраждалим від насильства, але не жінкам, які мають залежності, є ромками, безхатьками чи залучені в секс-роботу.

Про роботу зі зміни такої ситуації та адекватного висвітлення проблематики насильства у ЗМІ поговоримо 23-24 травня 2019 року (четвер-п’ятниця) поблизу Києва. ВБО «Конвіктус Україна» спільно з партнерами проведе дводенний тренінг для журналістів зі всієї України. Мета заходу – залучення та наснаження провідних журналістів ЗМІ з проектних регіонів до написання матеріалів по проблематиці маргіналізованих жінок, які страждають від насильства.

У програмі заходу:

• Що таке насильство: типологія, причини, наслідки насильства. 
• Зміни законодавства у сфері насильства та міжнародні стандарти. 
• Дискримінація жінок із маргіналізованих груп: робота з кейсами.
• Робота першого на Київщині комунального притулку Васильківської районної ради та ВБО «Конвіктус Україна»: досвід реабілітації жінок, які зазнали насильства.
• Деталі програми реабілітації: робота фахівців центру, знайомство з персоналом, клієнтками, які можуть відкрити обличчя.
• Роль ЗМІ у висвітленні проблем жінок, які постраждали від насильства.
• Практичні кейси щодо роботи з жінками: що потрібно знати журналісту, аби працювати з постраждалою жінкою.

У цих питаннях допоможуть розібратися спеціалістки ВБО «Конвіктус Україна» та ГО «Ла Страда-Україна».

Участь у тренінгу безкоштовна! Для участі зареєструйтеся за посиланням 16 травня (четвер) 19:00.

Кількість місць обмежена. Організатори підтвердять вашу участь завчасно, учасників з регіонів забезпечать житлом, харчуванням та відшкодують витрати на проїзд.

По завершенню тренінгу учасникам буде запропоновано взяти участь у конкурсі, в результаті якого три редакції зможуть отримати грошові винагороди за кращі матеріали.

За додатковою інформацією звертайтеся до координатора тренінгу Наталії Кравчук на e-mail: natalia.kravchuk@convictus.org.ua.

Тренінг для журналістів «Насильство та маргіналізовані жінки: визнавати, розуміти, долати!» відбувається в рамках проекту «Рівний доступ до допомоги постраждалим від насильства жінкам». Метою діяльності є зниження ризиків насильницького впливу, травматизації, ретравматизації, інфікування соціально небезпечними захворюваннями серед маргіналізованих жінок через розширення доступу тих із них, які зазнали насильства, до допомоги через притулки/центри для постраждалих. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Джерело: Громадський простір




Коментарі

Додати коментар