Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 липня 2018

Тренінг для журналістів “Висвітлення проблеми насильства в ЗМІ з фокусом на маргіналізованих суспільством жінок”

Facebook Twitter LiveJournal

Насильство та маргіналізовані суспільством жінки – це дві теми, які одночасно майже не пересікають у журналістських матеріалах. Але, як показують дослідження, саме жінки цієї категорії потребують особливої уваги, адже не завжди можуть отримати реабілітацію у відповідних закладах через дискримінуючі положення та ставлення до них фахівців. Так, більшість  центрів, що допомагають постраждалим від насильства, не приймають жінок, які мають залежності. Ще одна складність – відсутність висвітлення цієї проблеми у ЗМІ, адже протягом тривалого часу – це «табуйована» та «непопулярна» тема серед представників медіа.

9-10 серпня 2018 року (четвер-п’ятниця) неподалік від Києва ВБО  “Конвіктус Україна” проведе дводенний тренінг-практикум для журналістів Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської, Донецької, Харківської, Київської та Полтавської областей. Тема заходу  – висвітлення проблеми насильства в ЗМІ з фокусом на насильство щодо маргіналізованих суспільством жінок.

Метою тренінгу-практикуму є залучення та наснаження провідних журналістів ЗМІ з проектних регіонів до написання матеріалів по проблематиці маргіналізованих жінок, які страждають від насильства.

В програмі тренінгу:

  •        Що таке насильство: типологія, причини, наслідки насильства?
  •        Як змінилося законодавство у сфері насильства?
  •        Дискримінація жінок, які живуть з залежностями  – які наслідки?
  •        Як працює Центр психосоціальної допомоги “Конвіктус Україна: досвід реабілітації маргіналізованих жінок, які зазнали насильства?
  •        Деталі програми реабілітації: як це працює?
  •        Яка роль ЗМІ у висвітленні проблем маргіналізованих жінок?
  •        Практичні кейси щодо роботи з жінками з маргіналізованих груп: що потрібно знати журналісту , аби працювати з постраждалою жінкою?

В цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти з “Конвіктус Україна” та “Ла-Страда – Україна”.      

Участь у тренінзі безкоштовна! Для участі у тренінгу зареєструйтесь, будь ласка, за посиланням 27 липня (п’ятниця) 19:00Реєстрація (ТУТ)

Кількість місць обмежена.

Організатори підтвердять вашу участь завчасно, учасників з регіонів забезпечать житлом та відшкодують витрати на проїзд.

По завершенню тренінгу учасникам буде запропоновано взяти участь у конкурсі, в результаті якого три редакції зможуть отримати грошові винагороди за кращі матеріали.

За додатковою інформацією звертатися до прес-секретаря Конвіктусу Наталії Кравчук на e-mail natalia.kravchuk@convictus.org.ua або за телефоном +38 093 188 71 53.

Тренінг-практикум для журналістів “Висвітлення проблеми насильства в ЗМІ з фокусом на насильство щодо маргіналізованих суспільством жінок” стане можливим в рамках проекту «Рівний доступ до допомоги постраждалим від насильства жінкам». Метою діяльності є зниження ризиків насильницького впливу, травматизації, ретравматизації, інфікування соціально небезпечними захворюваннями серед маргіналізованих жінок через розширення доступу тих із них, які зазнали насильства, до допомоги через притулки/центри для постраждалих. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Джерело: Громадський простір




Коментарі

Додати коментар