Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 грудня 2017

Медіашкола децентралізації для регіональних журналістів (Київ, Дніпро)

Facebook Twitter LiveJournal

Академія української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва і розвитку (Sida), проводить масштабний всеукраїнський проект за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні.

До участі запрошуються журналісти друкованих та онлайн-медіа, які висвітлюють реформу децентралізації та прагнуть вдосконалити свої знання та вміння, пройшовши навчання в рамках 3-денної «Медіашколи децентралізації для регіональних журналістів».

Метою проекту є створення мережі кваліфікованих журналістів, які будуть займатися професійним висвітленням реформи децентралізації по всій Україні.

Медіашкола відбудеться протягом жовтня 2017 року – квітня 2018 року в 24-х областях України.

У січні заходи проходитимуть у 2-х областях України (Київська та Дніпропетровська). Відповідно, перевага надаватиметься представникам медіа з цих регіонів.

Дати та місця проведення Медіашколи:

  • 24-26 січня – Київ
  • 24-26 січня – Дніпро

Тренери проекту (до участі у кожному заході запрошується 1 медіаексперт та 1 експерт з децентралізації):

Лілія Атнажева – має значний досвід роботи в державному секторі та в органах місцевого самоврядування. Двічі депутат Баштанської міської ради, виконувала обов’язки Баштанського міського голови. Вивчала досвід реформування системи місцевого самоврядування Польщі, розробки стратегій розвитку територій під час навчання в університеті ім. Адама Міцкевича (Познань) та стажування в органах місцевого самоврядування Польщі. Має 10-річний досвід проведення тренінгів з місцевого розвитку, розробки стратегій розвитку, написання проектів та ін. Консультант з питань місцевого розвитку та децентралізації. На сьогодні в рамках міжнародного проекту впроваджує проектну діяльність для 8 об’єднаних територіальних громад Миколаївської області з питань місцевого розвитку.
Інна Гадзинська – редактор, медіатренер, менеджер з комунікацій Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Раніше – заступник головного редактора, головред мультимедійного ньюзруму “Газеты по-киевски”, головний редактор у агенції “Корпоративні медіа. Вейсберг і партнери”, редактор у центральноазіатських незалежних новинних сайтах в екзилі Centre-1.comта Uznews.net.
Віталій Загайний – співзасновник та голова Центру Громадянських Ініціатив з 2013 року, технолог, модератор, тренер та організатор ділових публічних подій, експерт з питань самоврядування та самоорганізації.
Анатолій Шалаєв –  виконавчий директор Центру Громадянських Ініціатив, експерт з питань самоврядування та самоорганізації, модератор, тренер та організатор ділових публічних подій, член НСЖУ, журналіст-розслідувач.
Сергій Чернявський – закінчив Інститут Світового банку за програмою «Консультант менеджменту ЗМІ в Україні». Працював: керівником друкованих та інтернет проектів видавництва «Інфотера», директором з маркетингу та збуту в  «Газета по-киевски», Виконавчим директором «Авізо» та газети «Зоря». Тренер та медіаконсультант з 2003 року. Провів більше 100 тренінгів та консультацій для видавництв і профільних організацій в Україні, Білорусії, Казахстані. Член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси.
Андрій Юричко – медіатренер та журналіст, кандидат філологічних наук, викладач кафедри періодичної преси Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Заповнити анкету >>>

Заявки приймаються до 22 січня 2018 року.

Протягом 3-х днів учасники матимуть змогу підвищити рівень знань з висвітлення реформи та отримати допомогу у створенні професійного матеріалу, що буде опублікований у ЗМІ, які вони представляють. Після участі у тренінгу та публікації кінцевого продукту, журналісти матимуть можливість знову обмінятися та поділитися своїм досвідом. По завершенню проекту роботи журналістів будуть опубліковані у збірнику, присвяченому висвітленню питань децентралізації.
Організатори покривають всі витрати на проїзд, харчування та проживання (одномісні номери).

Для роботи в рамках тренінгу кожному учаснику необхідно мати з собою ноутбук або планшет.

Контактна особа:
Юлія Гуза, координатор проектів АУП
(067) 638 71 62

y.guza@aup.com.ua
_________________________

За підтримки:


U-LEAD з Європою – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян

Джерело: Громадський Простір




Коментарі

Додати коментар