Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 грудня 2017

В Одесі відбудеться тренінг з циклу «Журналістські розслідування: регіональний вимір»

Facebook Twitter LiveJournal

Миколаївський Центр журналістських розслідувань запрошує на тренінг «Журналістські розслідування: регіональний вимір». Заявки на участь приймаються до 14 грудня 2017 року. 

Миколаївський Центр журналістських розслідувань в партнерстві з Інститутом розвитку регіональної преси RPDI, Учбово-методичним центром захисту прав людини HRTC і Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» в рамках створення регіональної мережі журналістів-розслідувачів з викриття корупції та захисту прав людини оголошує конкурсний відбір учасників циклу тренінгів «Журналістські розслідування: регіональний вимір.

Тренінги з цього циклу вже відбулись у Миколаєві та Херсоні. Наступний тренінг відбудеться 21 грудня в Одесі. Для участі у тренінгу необхідно заповнити online форму.

У програмі заходу - навчальні модулі «Журналістські розслідування», «Практичне використання інструментів для обробки «Великих даних», майстер-класи та практичні заняття від журналістів-розслідувачів з України та США.

Учасники тренінгів дізнаються про роботу з джерелами інформації та побудову гіпотези розслідування. Тренери поділяться навичками отримання і обробки інформації, якої немає у відкритому доступі, а також досвідом роботи з державними реєстрами; розкажуть про стандарти обробки та надання інформації, про етичні норми та юридичні ризики розслідувальної журналістики і про те, як їх уникнути. Учасники тренінгу ознайомляться з роботами журналістів «The New York Times», Миколаївського центру журналістських розслідувань, програми Слідство.Інфо, обміняються досвідом і ідеями. Під керівництвом тренерів кожен учасник отримає можливість розробити концепцію і план свого розслідування. Надалі Миколаївський Центр журналістських розслідувань та партнери проекту забезпечать учасникам методичну, юридичну та інформаційну підтримку.

До участі тренінгу запрошуються студенти, журналісти, представники громадських організацій та засобів масової інформації з Одеської області.

Вимоги до учасників: вміння працювати в команді, бажання вчитися і ділитися своїми знаннями та досвідом.

Термін подачі заявок - не пізніше 14 грудня 2017 року. Оголошення результатів конкурсного відбору - не пізніше, ніж за 4 дні до початку тренінгу.

Учасники будуть безкоштовно забезпечені роздатковими матеріалами, харчуванням (обід і дві кави-паузи), компенсуються витрати на проїзд.

Заходи проводяться в рамках проекту «Залучення гіперлокальніх медіа до проведення журналістських розслідувань з викриття корупції на Півдні України». Проект реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел. (097) 712-62-87 (Борис Кудар) або на електронну адресу nikcenter.org@gmail.com.

Бажаючих взяти участь в тренінгах з журналістських розслідувань та журналістики даних запрошуємо заповнити онлайн форму

 

джерело: Ресурсний центр "Гурт"




Коментарі

Додати коментар