Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 квітня 2012

Триває конкурс на участь у Школі професійної журналістики «НОВА УКРАЇНА»

Facebook Twitter LiveJournal

З 6 березня по 22 квітня 2012 року триває реєстрація заявок на участь у Школі професійної журналістики «НОВА УКРАЇНА».

Школа професійної журналістики «НОВА УКРАЇНА» (далі - Школа) - це майданчик для спілкування професійних журналістів, обміну знаннями, досвідом, ідеями та ініціативами, а також для поглиблення професійних знань та навичок роботи в різних жанрах задля виховання та формування авторитетних лідерів української журналістики, які б розділяли та відстоювали найвищі стандарти журналістики, дотримувалися етичних принципів, розуміли суть та природу журналістської професії, сповідували ідеали незалежних засобів масової інформації у демократичному суспільстві, розділяли європейські цінності.

Незважаючи на чисельність спеціалізованих освітніх ініціатив у медіа-сфері, Школа - єдина програма в Україні, яка формує спільний світоглядний комунікативний майданчик для професійного спілкування серед авторитетного журналістського середовища з різних регіонів України та сприяє доланню стереотипів.

Проект вже четвертий рік здійснюється Лабораторією законодавчих ініціатив.  Основна фінансова підтримка у 2012 році надаватиметься Мережевою медіа програмою Фундації «Відкрите суспільство» та Міжнародним фондом «Відродження»; додаткові кошти надаватимуться Радою Європи.

Школа має особливий формат роботи: програма сесії на 60-70 % складається із загально гуманітарних тем (наприклад, політика, економіка, боротьба з корупцією, освіта, охорона навколишнього середовища, медицина, культура тощо) та на 30-40 % з професійних тем (свобода слова, безпека журналістів, медіа бізнес, нові медіа, журналістські розслідування тощо), а також включає системну підтримку мережевої комунікації у міжсесійний період (домашні завдання).

Навчальна програма Школи у 2012 році складається з трьох сесій (в Києві, АР Крим та Львові) та включає лекції, дискусії, тренінги, стратегічні ігри, круглі столи тощо.

Орієнтовні дати проведення сесій у 2012 році:

I сесія – 25 - 27 травня 2012 р. (АР Крим);

II сесія – 4 - 8 вересня 2012 р. (м. Київ);

III сесія – 18 -21 жовтня 2012 р.  (м. Львів).

Тренерами та лекторами Школи виступають провідні українські та зарубіжні суспільно-політичні діячі, журналісти, експерти, науковці. Серед лекторів, які взяли участь у роботі Школи попередніх років: Олександр Богуцький (генеральний директор Міжнародної комерційної телерадіокомпанії “ICTV”), Юлія Мостова (головний редактор газети «Дзеркало тижня»), Андрій Шевченко (народний депутат України), Дарія Чепак (прес-секретар Президента України), Вікторія Сюмар (виконавчий директор Інституту масової інформації), Наталія Лигачова (шеф-редактор видань проекту «Телекритика»), Олександр Мартиненко (генеральний директор Інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна»), Андрій Куликов (журналіст, ведучий програми «Свобода слова»), Єгор Соболєв (координатор Незалежного бюро журналістських розслідувань «Свідомо»), Бьорн Еріксен (колишній директор телевізійного відділу Європейської мовної спілки), Герхард Гнаук (кореспондент "Die Welt" у Варшаві), Вільям Горслі, представник вільних медіа Асоціації європейських журналістів, Голова Британської секції Асоціації європейських журналістів) та багато інших. Детальніше про викладачів Школи дивись ТУТ.

Протягом трьох років існування Школи було сформовано мережу з більше ніж 60 журналістів з різних регіонів України. Для підтримки мережі журналістів-випускників регулярно проводяться Конференції випускників, де зустрічаються учасники різних наборів Школи. Цього року проведення Конференції випускників Школи заплановано на 2 - 4 листопада 2012 року (м. Київ).

До участі у конкурсі запрошуються практикуючі журналісти, які:

 • займають активну життєву позицію та демонструють лідерські якості;

• володіють потенціалом плідного використання знань, отриманих в рамках проекту, на користь суспільства та професії;

• є віком до 35 років.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати аплікаційну форму на адресу galyna@laboratory.kiev.ua, тема - “School of Journalism” (контактна особа – Галина Тищенко, асистент медіа програм Лабораторії законодавчих ініціатив). Аплікаційну форму Ви можете знайти на сайті Школи. Протягом трьох днів аплікату обов`язково має надійти підтвердження про отримання заявки.

Відбір здійснюватиметься в один етап на основі поданих аплікаційних форм. Про результати відбору буде повідомлено електронною поштою 26 квітня 2012 року.

Вартість участі у щорічній програмі Школи складає 120 євро: 40 євро за кожну сесію. Витрати на проживання, харчування, навчання, роздаткові матеріали, крім проїзду учасників, покриваються за рахунок Школи.

Детальну інформацію про роботу Школи, її випускників та викладачів, фотогалерею та відгуки учасників Ви можете знайти на веб-сайті Школи: http://www.mediaschool.parlament.org.ua/.

Контактні особи:

Наталія Матвієнко, координатор Школи (natalya@laboratory.kiev.ua, роб.: (044) 531 37 68; моб.: (067) 443 91 17);

Марія Коваль, менеджер Школи (info@laboratory.kiev.ua, роб.: (044) 531 37 68; моб.: (066) 481 94 59);

Галина Тищенко, асистент Школи (galyna@laboratory.kiev.ua, роб.: (044) 531 37 68; моб.: (063) 700 29 24).




Коментарі

Додати коментар