Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 серпня 2011

ГУРТ розпочинає проект із підготовки громадських журналістів

Facebook Twitter LiveJournal

В рамках проекту "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України" ГУРТ підготує команду з 12-ти волонтерок / волонтерів, які пройдуть тренінгові навчання із застосуванням шведської технології навчальних гуртків і залученням провідних медіа-експертів України.

З серпня 2011 року Ресурсний центр ГУРТ спільно з Центром Волонтеріату "Добра Воля" розпочинає реалізацію проекту "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України", метою якого є покращити якість громадської журналістики через посилення спроможностей громадських активістів / активісток проводити власні журналістські розслідування та поширювати правдиву суспільно важливу інформацію. 

Протягом лютого-березня Ресурсний центр ГУРТ у рамках проекту "Розвиваючи інфраструктуру громадянського суспільства: комунікаційний компонент" провів дослідження комунікаційної інфраструктури громадського сектору, яке показало, що через відсутність новин високої якості, які були б цікаві читачкам / читачам, традиційні ЗМІ не висвітлюють ці новини для широкого загалу, 60% опитаних експерток / експертів громадського сектору та медіа зазначили, що в сучасній журналістиці вони цінують оперативне висвітлення актуальних тем, дотримання високих стандартів журналістики, і саме такими мають бути новини, які продукуються організаціями громадянського суспільства. 

В рамках проекту "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України" ГУРТ підготує команду з 12-ти волонтерів / волонтерок, які пройдуть тренінгові навчання із залученням провідних медіа-експертів України. 

Під час навчання волонтерів-журналістів / волонтерок-журналісток уперше буде застосовано шведську технологію неформальної освіти в навчальних гуртках. Більше про цю технологію можна почитати в інтерв’ю з Бенгтом Олофом Йохансоном, експертом з розвитку навчальних гуртків в Швеції на ГУРТі. 

Матеріали, підготовлені журналістами, та журналістські розслідування, які буде проводити кожен з учасників будуть опубліковані на порталі ГУРТ.

Окрім того, всі матеріали журналістських розслідувань увійдуть у посібник із громадської журналістики, який буде виданий під час фінальної стадії впровадження проекту. 

Учасники-автори / учасниці-авторки найбільш резонансних журналістських розслідувань матимуть можливість пройти стажування в Ресурсному центрі ГУРТ. 



Детальная информация [ 137 KB ]


Коментарі

Додати коментар