Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 липня 2011

До 1 листопада можна подавати заявки на участь у стипендіальній програмі Рейгана-Фаселла 2012-2013 рр

Facebook Twitter LiveJournal

Національний фонд підтримки демократії приймає заявки претендентів / претенденток на участь у стипендіальній програмі Рейгана-Фаселла. Остання є міжнародною програмою обміну, що надає можливість активним борцям / бориням за демократію, вченим і журналістам / журналісткам із різних країн провести п'ять місяців у Національному фонді підтримки демократії (NED), Вашингтон, для виконання незалежних досліджень в області демократії в окремій країні або регіоні. Таким чином учасниці / учасники зможуть проаналізувати свій досвід, поділитися ним із своїми колегами, провести дослідження та підготувати публікації, вивчити і перейняти найкраще з досвіду інших, а також встановити і розвинути професійні взаємини в мережі борців за демократію у всьому світі. 
 

Як складова Міжнародного Форуму досліджень у галузі демократії, програма забезпечує багаті творчі можливості для освітнього обміну та професійного зростання. Форум також видає Journal of Democracy, проводить конференції та надає доступ до бібліотеки NED. Програма пропонує підтримку науковим співробітникам / співробітницям і забезпечує учасницям / учасникам можливість контактів із правозахисними, академічними і політичними організаціями, а також ЗМІ у Вашингтоні. Всім учасникам / учасницям програми надається щомісячна стипендія, медична страховка та компенсація витрат на авіаквитки в обидва боки. Програма не надає фінанову допомогу супроводжуючим членам сім'ї або іншим утриманцям. 

Програма розрахована на два п'ятимісячні семестри на рік, протягом яких учасники / учасниці працюють над своїми проектами. Активісти / активістки зможуть зосередитися на стратегії і методах розвитку демократії в країні, яка їх цікавить, а вчені - проводити дослідження для підготовки публікацій. Проекти можуть стосуватися економічних, політичних, соціальних, юридичних чи культурних аспектів демократичного розвитку і включати в себе широкий спектр методів і підходів. Програма передбачає динамічний графік заходів, включаючи знайомство з NED і його партнерами, семінари, круглі столи тощо. Учасники / учасниці мають представити свої роботи і підготувати підсумковий звіт. 

Хоча програма створена передусім для підтримки стипендіатів / стипендіаток із країн, де зароджується і розвивається демократія, заявки на участь у ній можуть також подавати видатні вчені зі Сполучених Штатів та інших країн з розвиненою демократією. Активісти / активістки та журналістки / журналісти мають володіти достатнім досвідом роботи у своїй галузі, а вчені - мати ступінь кандидата або доктора наук на момент подачі заявки. Програма не фінансує професійне навчання, стажування або роботу студентів / студенток для отримання ними наукового ступеня. Практичне знання англійської мови є необхідною умовою. 

Термін:
Осінній семестр: жовтень 2012 року - лютий 2013 року. Весняний семестр: березень-липень 2013 року. 
 
Заявка:
Для подачі заявки зайдіть на сайт fellowships.ned.org
 
Останній термін подачі заявки:
Понеділок, 1 листопада 2011 року. Повідомлення про рішення щодо участі в програмі будуть направлені заявникам / заявницям у квітні 2012 р. 
 
Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт www.ned.org або надішліть листа за адресу fellowships@ned.org
 



Коментарі

Додати коментар