Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 жовтня 2008

"Одноклассники" продаватимуть рекламу в Україні за демпінговими цінами

Facebook Twitter LiveJournal

Представники російської соціальної мережі Odnoklassniki.ru днями завітали до України та запропонували місцевим онлайн-агенціям розміщувати банерну рекламу за низькою ціною - $0,7 за тисячу показів. Цю інформацію підтвердила PR-менеджер мережі Ірина Андрієвська. Вона додала, що завдяки подібним "спеціальним" умовам "Однокласники" розраховують наступного року зайняти 8-10% українського ринку Інтернет-реклами.
 

На популярних порталах великих Інтернет-холдингів – наприклад, у Bigmir-Intеrnet – вартість тисячі показів становить близько $3. В порівнянні з цим розцінки Odnoklassniki.ru можна кваліфікувати як демпінг. До того ж, масовий – під час свого візиту "Одноклассники" домовилися про співпрацю з десятьма агенціями, у тому числі "Стар фемелі", "Адпро", "Ок Інтернет", UaMaster та ін. "Сейчас мы планируем активизировать наше сотрудничество с украинскими рекламодателями, в связи с чем выходим со специальным предложением, скидочной системой и рядом так называемых "welcome-условий"", - повідомила Ірина Андрієвська.

Реклама, таргетована на українських користувачів, з'явилася в "Однокласниках" на початку 2008 р. Проте число рекламодавців з України залишається невеликим, при кількості місцевих користувачів понад 2 млн чоловік. Вочевидь, ця невідповідність і підштовхнула мережу активізувати український напрям.

На думку українських спеціалістів, плани "Одноклассников" невиправдано амбітні. "Це нормальна стратегія виходу. Проте мати велику кількість потенційних продавців недостатньо – треба сформувати у рекламодавців потребу розміщуватися на цьому ресурсі", - зазначає директор Інтернет-агентства "Эхо" Максим Макаренко. До наміру мережі зайняти до 10% ринку пан Макаренко ставиться зі скепсисом: "10% - це близько $3 млн. Багато хто з росіян заявляє про великі плани, проте реалізувати ці плани мало кому вдається".

www.telekritika.ua




Коментарі

Додати коментар