Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 серпня 2010

Heinz 57 - бізнес-модель для медіа

Facebook Twitter LiveJournal

Іноді мене запитують, якою буде нова бізнес-модель ЗМІ. Моя відповідь - це буде модель Heinz 57. Бренд продуктів харчування Heinzчасто рекламує "57 Varieties"(57 варіантів). І це є вдалою метафорою для появи нової бізнес-моделі для ЗМІ.

Фредерік Філу дуже вдало це ілюструє у своєму останньому пості про Fairfax Media, австралійського медіа-гіганта. Ця компанія випускає 328 газет, 46 журналів, вона відкрила 284 сайтів онлайн-ЗМІ, а також 15 радіостанцій.

FairfaxDigital, підрозділ FairfaxMedia, генерує 10% загального обсягу доходів і 16% її показника EBITDA в 2009 фінансовому році. 

Пан Філлу відзначає, що:

... коли ми порівнюємо аудиторії NYTimes.com та smh.com.au на їх відповідних ринках, то бачимо, що австралійські сайти новин мають майже втричі більше охоплення, ніж NY Times. А якщо ми порівняємо їх частки рекламного ринку, то у SMH вона вдвічі більша, ніж у NY Times.

При цьому цей вражаючий фінансовий результат базується на численності джерел доходу.

У FDне менше, ніж 15 джерел доходів – це реклама, передплата, комісія на аукціонах, що виплачується внаслідок трансформації контактів у лістинг, це й електронна комерція, й плата за використання мобільного зв’язку, тощо. Тільки у Новій Зеландії класифікована реклама FDта аукціонний сайт TradeMe наповнюють 70% всіх веб-сторінок країни. 

Цікаві спостереження та висновки пана Філу є ще в одній публікації - Digital Takeover, The Fairfaxway| MondayNote. Редакторський Портал згодом зробить переклад цього матеріалу для своїх шанувальників. 

Тим не менш, це чудова ілюстрація того, наскільки вирішальною для успіху майбутніх медіа-компаній є організація низки джерел доходів. Отже, в майбутньому кожна з успішних компаній буде мати власний ланцюжок джерел доходів. 

Зрозуміло, що не так просто управляти безліччю різних джерел доходу. Отже, ми матимемо інструменти та послуги, які допоможуть видавцям зберегти свої провідні позиції. Але абсолютно очевидно, що нам потрібний новий тип видавця. 

Тепер вже недостатньо лише пообідати з деякими з найпотужніших рекламодавців. Видавці мають бути експертами в різних аспектах свої діяльності – це реклама, створення контенту, маркетинг, орієнтований на споживача, управління передплатою, діяльність з виявлення потенційних споживачів, проведення заходів, участь в синдикатах, продаж віртуальних товарів і валюти та багато іншого. 

Автор: Том Форемскі  

Джерело: siliconvalleywatcher.com

Редактура та переклад: Редакторський портал




Коментарі

Додати коментар