Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 листопада 2009

9 невідомих фактів про газети

Facebook Twitter LiveJournal

1. Йоміурі Шімбун, японська газета, має найбільший тираж в світі. 14 000 000 читачів. Дійсно, згідно з інформацією Світової асоціації газет, 6 з 7 найбільших газет в світі розташовані в Японії.

2. На кожному континенті випускається як мінімум одна газета, у т.ч. «Антарктік Сан» - в Антарктиді.

3. З 429 газет США, які можливо побачити у архіві музею газет «Ньюзіем», 123 — або 28 %користуються у назві газети різними варіантами звичного готичного шрифту.

4. Енн Роял, 1769 року народження, вважають першою професійною журналісткою-жінкою  у США, вона також була першою жінкою, яка взяла інтерв’ю у президента США: Джона Квінсі Адамса.

5.Згідно з книгою рекордів Гінеса, найменшою у світі газетою є «First news» з м. Сарей, Англія. Крихітний таблоїд має розміри всього 1,25 x 0,86 дюйми (32 x 22 мм).

6. Найбільше Пуліцерівських премій - сто одну - зібрала газета «Нью Йорк Таймс».

7. Мабуть, ви чули відомий лозунг газети «Нью Йорк Таймс»: «Всі новини, які варто друкувати». Та що ви скажете про девіз «Аспен Дейлі Ньюс»: "Якщо ви не хочете, щоб це друкували, не дозволяйте цьому статися" або про декларацію «Мейсон Веллі Ньюс», м. Йерінгтон, штат Невада: "Єдина газета в світі, що пише хоч щось про Йерінгтон"?

8. Найстарішою газетою з тих, що випускають коледжі у Сполучених Штатах, вважається «Дартмут», заснована 1799 р.

9. «Вашингтон Пост» має власну тематичну пісню з відповідною назвою «Марш Вашингтон Пост», яку 1889 р. написав композитор Джон Філіп Соса. Відома мелодія була замовлена керівництвом газети, її й досі можливо почути на багатьох парадах.

Джерело- 1000words.net

Переклад: «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» - веб-партнер УАВПП




Коментарі

Додати коментар