Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 січня 2019

10 передбачень для діджитал реклами на 2019 рік

Facebook Twitter LiveJournal

2018 рік показав високе зростання обсягів діджитал реклами. Локомотивом у цьому був розвиток відео в цілому та на мобільних пристроях зокрема. Редакторський Портал надає своїм читачам стислий переклад основних передбачень щодо розвитку реклами на цифрових платформах у 2019 році, складеному Лорною Уайт (Lorna White), старшою медіа пленеркою агенції MediaCom (Лондон) та опублікованому INMA. Прочитати цей матеріал в оригіналі (англійською мовою) ви можете тут.

 

Передбачення 1: Більше прозорості.

Мірою зростання витрат на рекламу у цифрових каналах, маркетинг спеціалісти звертають все більше уваги на те, куди саме йдуть гроші.

Передбачення 2: Витрати на рекламу у Facebook залишаться на тому ж рівні, але не користування мережею

Користувачі зменшують свою активність у Facebook, мігруючи на інші платформи.

Передбачення 3: Голосові технології виходять за межі гучномовців

Користувачам все більше подобаються рішення, які використовують технології роботи зі звуком. Отже, Інтернет речей (IoT) у 2019 році може стати більш затребуваним.

Передбачення 4: Таргетинг у ТБ рекламі буде покращуватися

Загрози розвитку популярності таких платформ як Netflix та Amazon Prime – на додачу до Google та Facebook – змусять мовників у 2019 році щось протиставити викликам.

Передбачення 5: Цифра перероджує цеглу та розчин

Головні вулиці місти змінюють свій вигляд, оскільки покупці «оминають» традиційні крамниці, пересуваючись в інтернет. У цьому році ми побачимо нові партнерства брендів та цифрових платформ, які повернуть життя у офлайнове середовище.

Передбачення 6: Занепокоєння цифровою безпекою зростатиме

У розвиток передбачення 3: кількість пристроїв IoT зростатиме, а із цим – ризики викрадення персональних даних.

Передбачення 7: Відмова від дротів прискориться

Розвиток сервісів передплати на кшталт Netflix та Amazon Prime для брендів означатиме зростання привабливості роботи з ТБ пристроями, приєднаними до мережі (для нас це SmartTV – прим.ред.) – завдячуючи багатству та точності даних щодо аудиторії.

Передбачення 8: Google зіштовхнеться із серйозною конкуренцією у секторі пошуку

Голосовий пошук стає все більш популярним, і брендам необхідно уважно слідкувати за тим, як споживачі знаходять їх.

Передбачення 9: Націлювання на аудиторію ускладниться

Споживачі стають все більш обережними у тому, як вони діляться даними про себе, і це може призвести до появи «дірок» у маркетингових системах.

Передбачення 10: Перенасичення цифровим відео контентом призведе до «полиці» у споживанні

Якісного відео контенту виробляється все більше, тому очевидно, що споживачам просто не вистачить часу, щоб передивитися усе. Отже, інвестиції у «довгі» форми контенту будуть зменшуватися, і брендам необхідно слідкувати за тим, на чому саме їхня аудиторія зосереджує свою увагу.

 

Підводячи підсумок, зазначу, що споживачі продовжать збільшувати довіру до цифрових платформ – тому бренди мають продовжувати будувати свої довготермінові маркетингові стратегії таким чином, щоб забезпечувати свої аудиторії якісним контентом у відповідний час та у правильному місці.

 

Джерело – INMA

 




Коментарі

Додати коментар