Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 грудня 2009

Рівненський ВД "ОГО" про будні та плани регіонального лідера в інформаційному просторі Інтернет

Facebook Twitter LiveJournal

Рівненський Видавничий дім “ОГО” відомий своїм новаторським підходом до роботи з інформацією. Одними з перших в Україні вони створили мультимедійний ньюзрум, об’єднавши до однієї редакції журналістів з газети, сайту та телеканалу. Для регіональної видавничої компанії це взагалі було чимось на кшталт “космічних технологій”. А сьогодні відкрито кажуть про амбіцію стати лідером у регіоні з відвідуваності Інтернет-ЗМІ та планують запровадити платний доступ до частини контенту в Інтернет.

“Редакторський портал” розпитав директора Видавничого дому “ОГО” Світлану Омельчук про те, як саме ці амбітні плани будуть впроваджуватись у життя. І що мають змінити в роботи редактори об’єднаного мультимедійного ньюзруму ВД “ОГО”.

 

Хто є типовим відвідувачем Вашого сайту? І якою є різниця між аудиторіями сайту та газети?

За результатами TNS досліджень рівненської інтернет аудиторії за 2008 рік – це активні люди, які цікавляться новинами, хочуть їх обговорювати, шукають певний товар або послугу. Також молодь, якій цікаво брати участь у різноманітних конкурсах, які ми постійно проводимо. Нові дані про уподобання аудиторії і її характеристику сподіваємось отримати з результатів дослідження TNS за 2009 (на даний момент якраз проходить опитування).

 

Як відвідуваність сайту впливає на продаж друкованого видання?

Онлайн версія газети ніяк не впливає на продаж друкованого варіанту. Натомість в Україні (і в регіонах, і в Києві) розвиваються місцеві новинні портали - по суті, нові медіа, які “відкушують” від друкованих газет та інших суспільно-політичних видань шматочки аудиторії. Адже, в основному, саме активний і молодший читач переходить в розряд користувача порталу.

 

Що сьогодні найкраще “працює” в інтернеті? Які послуги або сервіси приносять найбільше відвідувачів?

Найбільшим успіхом в інтернеті користуються новини та інтерактивні конкурси (локальні або регіональні). Наприклад, конкурс фотографій на весільну тематику “Наше весілля” збільшив кількість переглядів порталу www.ogo.ua на 25%. Але подібні проекти мають бути мультимедійними, супроводжуватися потужною інформаційною підтримкою на різноманітних носіях (у вигляді реклами, промо-матеріалів, статей, інше).

 

Яка частина доходу від сайту припадає на рекламу? Які ще, крім реклами, послуги та сервіси приносять Вашому сайту доходи?

Наші Інтернет-ресурси, в основному, заробляють на банерній рекламі, незначний дохід приносять платні оголошення. Також можна трохи заробити на послугах на кшталт розміщення контекстної реклами, сервіси національних сайтів типу аукціону, але доходи від них незначні (менше 50у.о. на місяць).

 

Який приріст переглядів Ви маєте зараз?

Збільшення аудиторії залежить безпосередньо від нашої активності. Якщо організовувати конкурсні проекти та розвивати відділ новин, можна отримувати близько 10% приросту переглядів щомісяця, тобто збільшити аудиторію у 2,2 рази за рік. Це якщо не бігти поперед батька в пекло.

Порівнюючи вересень 2009 року з 2008 роком, приріст по унікальних відвідувачах становить приблизно 2,2 рази, по переглядах - 2 рази.

 

Розкажіть, будь ласка, детальніше про Ваші плани щодо запровадження платного інтернет контенту.

Інформація може стати платною за умови швидкого зростання кількості постійних відвідувачів. Дослідження американської компанії Harris Interactive показують, що при запровадженні платного контенту платити готові лише 5% користувачів. Уявімо, що сьогодні ми вводимо плату за перегляд новин в розмірі 20грн в місяць (половину вартості від місячної передплати на газету). Тоді за прогнозами аналітиків у нас залишиться приблизно 5% відвідувачів порталу www.ogo.ua, що відкотить нас в рейтингу на 20- 25 позицію в регіоні. Для нас ще зарано проводити такі дії. Ми готові піти на цей крок, але було б добре, якби хтось з українських медіа гігантів перший подав приклад, як перейти на платний контент, не втративши аудиторію та рекламу.

 

Як Ви перетворюєте відвідуваність у гроші?

Ми продаємо рекламу, платні матеріали, розміщуємо платні оголошення.

 

Довідкова інформація:

Веб-ресурси рівненського ВД “ОГО”

“Рівненська газета” www.gazeta.rv.ua

Рівненський інформаційний портал www.ogo.ua

Газета “ОГО” www.ogo.rv.ua

Телеканал “Рівне 1” www.rivne1.tv

 

Вже сьогодні ВД “ОГО” лідирує в Інтернет-сегменті Рівненської області, маючи 100 тис постійних відвідувачів на місяць.

Інформація - Redactor.in.ua




Коментарі

Додати коментар