Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 березня 2008

Рекомендації по нормуванню праці та кваліфікаційних вимогах у галузі друкованих ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Спільна Робоча група у складі представників від Української Асоціації Видавців Періодичної Преси та від Незалежної Медіа-Профспілки України, розробила і пропонує до запровадження у повсякденній діяльності редакцій Рекомендації по нормуванню праці та кваліфікаційних вимогах у галузі друкованих ЗМІ.

Проект було здійсненоза підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та міжнародної неурядової організації "Міжнародна підтримка ЗМІ", що фінансується урядом Королівства Данії.
Всі документи нижче можливо закачати:
1. РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо нормування праці журналістів друкованих ЗМІ в Україні та додатки:
2. РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо кваліфікаційних вимог та класифікації журналістської роботи у друкованих ЗМІ в Україні та додатки:
Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП:
"Формалізація критеріїв оцінки і підбору журналістів, вироблення сумісних рекомендацій видавців і профспілок по нормуванню праці журналістів - це величезний крок вперед для всієї галузі. Таких документів до цих пір не було, і потреба в них стала насущною для багатьох видавців. Дуже важливо, що вони з'явилися, і тепер обидві організації (УАВПП і НМПУ) зможуть удосконалювати їх якість".
Довідкова інформація:
Проект Розробка рекомендацій по нормуванню праці та кваліфікаційних вимогах у галузі друкованих ЗМІбув розроблений з метою узагальнення практики нормування праці творчих співробітників редакцій та вироблення спільних документів, які б мали статус рекомендацій та активно використовувались видавцями, які потребують експертної думки.
Проект був започаткований у відповідь на запити видавців щодо надання консультацій та зразків документів з нормування праці та кваліфікаційних вимог до творчих працівників.
Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) - перша всеукраїнська незалежна профспілка працівників ЗМІ, створена рішенням установчих зборів 28 жовтня 2004 року, основною метою діяльності якої є представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників ЗМІ, а також колективних інтересів журналістів.
Контактна особа для представників ЗМІ:
Дарія Віннікова – PR-спеціаліст УАВПП,
8 (044) 425-57-87, 8 (067) 483-79-57,
news@uapp.org



Коментарі

Додати коментар