Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 квітня 2009

Видавничий дім “ОГО” започаткував на Рівненщині обласний конкурс “Я – журналіст!”

Facebook Twitter LiveJournal

Перший обласний конкурс учнівських творчих робіт “Я – журналіст!” розпочався нині на Рівненщині з ініціативи Видавничого дому “ОГО” за підтримки управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації та Національного університету “Острозька академія”. Метою конкурсу є виявлення та стимулювання творчо обдарованої учнівської молоді, схильної до журналістської діяльності.

- Учасниками Першого обласного конкурсу учнівських творчих робіт “Я – журналіст!” можуть бути учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Рівненської області, а також учні вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, - повідомив автор ідеї конкурсу, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв. - Головна умова – наявність інтересу до журналістики, прагнення пов’язати з нею майбутнє професійне життя.

 

Учасники конкурсу повинні надіслати власну творчу роботу на тему “Цікаве – поруч”. Тема передбачає висвітлення певної цікавої події або розповідь про певну цікаву людину в тому населеному пункті, де учасник проживає, або закладі, де він навчається. Роботи прийматимуть у двох номінаціях: статті та фотографії. До творчої роботи учасник повинен додати есе довільної форми на тему “Чому я хочу стати журналістом”, інформацію про себе та письмову згоду батьків на участь дитини в конкурсі та використання її фото у ЗМІ.

 

До складу журі увійдуть представники від співорганізаторів – Видавничого дому “ОГО”, обласного управління освіти і науки та Національного університету “Острозька академія”. Журі працюватиме у травні. Нагородження переможців відбудеться до кінця навчального року. Серед нагород для найталановитіших юних журналістів – рекомендації для вступу до вищих навчальних закладів, памятні дипломи, література з журналістики, безоплатне навчання основ журналістики на базі Видавничого дому “ОГО” і телерадіокомпанії “Рівне 1”, публікації в газетах та на інтернет-ресурсах ВД “ОГО”, виступ в ефірі ТРК “Рівне 1”, запрошення на екскурсію до телестудії, посвідчення позаштатних кореспондентів із зарахуванням до кадрового резерву редакції тощо.

 

- Проведення конкурсу є логічним продовженням тієї значної роботи з обдарованою молоддю, яку не перший рік проводить Видавничий дім “ОГО”, - наголошує Віталій Голубєв. - Маю на увазі проведення Шкіл універсального журналіста на нашій базі, залучення активної молоді до участі в наших телепрограмах, у соціальних проектах, підтримка ініціатив молодіжних громадських організацій, запрошення талановитих молодих людей на зустрічі з цікавими людьми, які проводяться на нашій базі. До останнього часу в цій роботі ми орієнтувались переважно на студентів. Нині ж розширюємо цю аудиторію за рахунок випускників шкіл, студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. До речі, недарма кажуть, що нове – це добре забути старе: ми вже маємо вдалий досвід роботи з учнівською молоддю в 2002 році, коли на базі газети “ОГО” проходила найперша Школа журналіста. Нині ж ми розпочинаємо новий, так би мовити, виток роботи з обдарованою учнівською молоддю. Спершу – конкурс “Я – журналіст!”, а потім плануємо провести Школу універсального журналіста, орієнтовану саме на учнів цієї вікової категорії – 15-17 років.

 

Прес-служба ВД “ОГО”




Коментарі

Додати коментар