Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 лютого 2011

Січень 2011р.: тиск на регіональні видавництва друкованих ЗМІ майже на рівні літа минулого року. Свята затяглися?

Facebook Twitter LiveJournal

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) за підтримки проекту «У-Медіа» в Україні отримала результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах у січні. Опитано 20 регіональних видавництв України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

Згідно отриманих даних, на питання “чи відчули ви, що стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні” 25% опитуваних відповіли «так».

15% представників регіональних редакцій заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки ними матеріалів. 10% опитуваних вказали на труднощі в розповсюдженні своїх видань, в тому числі у зв’язку з виходом критичних матеріалів. 

Учасники опитування з Полтави заявили про перешкоди в роботі кіосків з реалізації газет та журналів. Йдеться про безпідставні вилучення з реалізації для перевірки друкованих видань, накладення штрафів на кіоски з реалізації з досить спірними підставами. Видання з Вінниці припинили брати на продаж до мережі супермаркетів Сільпо після публікації інформації про вартість продуктового кошика в різних супермаркетах міста. 

АНРВУ продовжує щомісячний моніторинг регіональних видань і запрошує видання, які не є членами АНРВУ, долучатися до моніторингу. 

Інформація: АНРВУ




Коментарі

Додати коментар