Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 вересня 2010

Видавці відзначають, що у серпні знов зріс тиск на редакторів/журналістів

Facebook Twitter LiveJournal

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) за підтримки проекту «У-Медіа» в Україні отримала чергові результати  галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах. Було опитано 23видавництв регіональних газет з 20регіонів України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

Згідно отриманих даних ситуація з умовами ведення бізнесу у серпні покращилась на 3 %.  Таким чином 22% видавців та директорів регіональних газет відзначили, що ведення видавничого бізнесу у  липні було складним через дії органів влади. 

Після липневої перерви знову зріс тиск на регіональних редакторів/журналістів під час підготовки редакційних матеріалів. Так  у серпні 17,4% видавців вказали на це в анкетуванні, проти 5,3 % видавців у липні. 

Випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади також збільшилися, але вони поки не мають тенденції. Видавці також відзначають, що деякі газети прибирають з пріоритетної розкладки задля громадсько-політичних видань, які розміщують матеріали про політику.

АНРВУ продовжує щомісячний моніторинг регіональних видань і запрошує видання, які не є членами АНРВУ також додаватись до досліджень.

Оксана Бровко, виконавчий директор АНРВУ: «На жаль, як ми і прогнозували, зменшення тиску на редакторів та журналістів було тимчасовим явищем. Дуже непокоїть ситуація, що склалася у Черкаський області, коли комерційне видання за підтримки певної політичної сили набирає передплатників. Через це незалежні видання втрачають своїх  читачів.  При цьому ми допускаємо, що це проходить при підтримці адмінресурсу.». 

Довідка про АНРВУ:

АНРВУ об'єднує більш ніж 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

Прес-служба АНРВУ




Коментарі

Додати коментар