Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 вересня 2018

Ефективне медіа громади VS Ефективне місцеве медіа Дискусія за кавою у Миргороді

Facebook Twitter LiveJournal

Як місцевому медіа знайти нові точки взаємодії із місцевою владою, бізнесом, керівництвом ОТГ? Імовірно, якщо питання стоїть саме так, це означає, що старі перевірені механізми взаємодії вже не працюють або є неефективними. Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала у Миргороді редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – що саме працює, а що потребує оновлення у взаємодії між сторонами. Де-факто говорили про те, як зробити локальне медіа одночасно ефективним з двох точок зору: (1) донесення інформації до аудиторії та (2) медіа як бізнесу, тобто економічної сталості та незалежності.

 

«Усю важливу інформацію ми публікуємо на своєму сайті, і вона непогано розходиться у медіа», - зазначила Кондра Наталія, прес-секретарка та адміністраторка сайту Миргородської міської ради. – «Нам, в принципі, достатньо публікувати усе, що ми хочемо донести до громадян, лише на сайті. І ми не потребуємо додаткових медіа».

А у Засульській ОТГ інформацію поширюють через соцмережі, і планують створити місцеве FM радіо. Проте «це не дозволяє охопити всю аудиторію, і після цього обговорення за кавою я, напевно, пошукаю як налагодити взаємодію з місцевою газетою», - зазначила Богдана Литвиненко, завідувачка сектором комунікацій з громадськістю та ЗМІ Засульської ОТГ.

А от Сухомлин Ігор, редактор газети «Миргород – наш дім», наголосив на важливості «використання досвіду професійних журналістів та редакторів для якісної підготовки інформації та налаштування її на потреби аудиторії. Офіційні прес-релізи та коментарі представників влади та бізнесу часто подаються у нецікавому для аудиторії форматі. Ми завжди працюємо з інформацією, щоб подати її аудиторії як належить, але ми прагнемо, щоб така наша робота оплачувалася, а не сприймалася як належне».

Сергій Гузь, шеф-редактор газети «Розумне місто Кам’янське», поділився власним досвідом та розповів про те, що спрацювало (і що – не спрацювало) у взаємодії раніше очолюваних ним газет «Город 05692», «Наш Репортер» та «Событие» із місцевим бізнесом та владою у Кам'янському.

 

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 26 вересня 2018 року у місті Миргород Полтавської області, була першою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Наступна – 3 жовтня у Кременчуці. Приєднуйтесь!

Ми допоможемо знайти ефективні рішення саме у взаємодії – завдяки поєднанню досвіду, можливостей, врахуванню глибинних прагнень тих, хто фінансує медіа громад. Контактна особа з питань участі – Ольга Сергієнко, менеджера проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 

 




Коментарі

Додати коментар