Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 грудня 2016

Найбільші медіа об’єднання вимагають від мера Кличка не закривати пресу в метро

Facebook Twitter LiveJournal

Українська асоціація медіа бізнесу (стара назва - УАВПП) та Національна спілка журналістів України звернулися до київського голови з вимогою встановити справедливу орендну плату для точок з продажу преси в метро.

Рішення Київради передбачає з 2017 року встановлення для точок з продажу преси в метро одну з найвищих ставок оренди - 50%. Більшу орендну ставку - 100% та відповідно 60% - мають тільки казино та провайдери мобільного зв’язку.

Найбільші медіа об’єднання вимагають від мера Кличка не закривати пресу в метро

При цьому об’єкти з продажу преси та книг за межами метро традиційно мають соціальну ставку оренди - 5 та 10%. Видавці і журналісти вимагають якнайшвидше внести змін до рішення Київської міської ради № 415/1280 від 21.04.2015 в частині визначення однакової орендної ставки - 5% для всіх об’єктів з продажу преси.

Приводом до дій асоціацій є численні листи видавничих компаній, які повідомляють про заплановане подорожчання послуг з розповсюдження преси у Метрополітені столиці. Самі ж розповсюджувачі не виключають згортання мережі, адже подорожчання зробить їх бізнес збитковим.

Олексій Погорелов, керівник Української асоціації медіа бізнесу: «На нашу думку ставка оренди на рівні 50% була внесена до рішення Київради помилково, без урахування специфіки преси як соціально важливого продукту, адже за межами метрополітену оренда для преси в 5 або навіть 10 разів дешевша. Найближчим часом ми очікуємо спільну нараду з представниками Київради, медіа, та розповсюджувачами, на якій буде розроблене вирішення проблеми.»

 

За додатковою інформацією просимо звертатися до офісу асоціації.

Відповідальна особа: Олександр Дяченко, керівник юридичного відділу УАВПП

www.uapp.org

+380504153424

 

 

УАМБ.




Коментарі

Додати коментар